Burger's Zoo in Arnhem 25 maart 2001

Om 12.30 uur vertrokken degenen, die in de omgeving van Utrecht wonen, vanaf het huis van John in Maarn. Om 13.00 uur voegden we ons bij de rest van de groep die al bij de ingang van Burger's Zoo op ons stonden te wachten. Gelukkig voor ons was Burger's Zoo open omdat er op dat moment zoveel perikelen rondom het mond- en klauwzeervirus waren. Een geluk bij een ongeluk dus.

pinquins

Allereerst gingen we iets warms drinken om weer op temperatuur te komen (sommigen waren een beetje verkleumd door de kou). De hongerigen onder ons smulden ook van een heerlijke apfelstrudel. Ik daarentegen, heb even heel snel wat gedronken, want ik was het frontje van mijn radio vergeten uit de auto te halen. Toch wel een fikse wandeling naar de auto en weer terug.
Toen we allemaal weer bij waren gekomen, begonnen we vol enthousiasme onze tocht door de Bush. In de "tropische warmte" aanschouwden we de mooie (tropische) vogels en dieren. Al had Rixt wel even moeite met het kijken door haar bril (één glas besloeg bij binnenkomst door de warmte). Zelfs een paar waaghalzen wandelden (toch wel voorzichtig) op een loopbruggetje over het water. Tsja, het is ook een hele belevenis in de Bush. Je waant je echt door een hele andere wereld.

kudde vogel

Na de Bush gingen we de Desert in. Ik probeerde in de Desert een foto te maken, maar toen ik dacht dat de foto al gemaakt was, flitste hij pas. Ja, gelijk mijn eerste foto in de Zoo, en hij mislukt. Ja, ja, dat heb ik wel geweten. Hennie vertelde het gelijk aan iedereen in de groep.
Na de Desert zetten we onze tocht voor naar de Ocean. Hier lieten we ons meeslepen met de mooie natuur onder water. Iedereen was stil op een enkeling na (Hè Hennie?). Allerlei soorten vissen, andere onderwaterdieren en zelfs kleine haaien zwommen aan ons voorbij. Aan het eind van de Ocean zwommen de vissen zelfs boven ons. Hier konden een paar van ons wel uren blijven zitten. Helaas, de rest van de groep wilde weer verder. Bij de Bush hebben we even met z'n allen wat gedronken. Daarna hebben we een rondje door de dierentuin gemaakt.

tijger

Bij de chimpansees stonden Kirsten en ik naast René Froger. Hij was met zijn gezin ook een dagje uit. Hennie en John hadden René Froger niet gezien, want de chimpansees waren véél interessanter!
Om 17.30 uur wilden we nog een kijkje nemen bij de wandelsafari (alle grote dieren), maar we hadden pech, want de dieren waren allemaal naar hun slaaphokken gebracht. Wel waren de twee vermisten van de groep (Deborah en Sandra) gelukkig weer terecht.

Om 18.00 uur gingen we met z'n allen (vier auto's achter elkaar) naar het centrum van Arnhem. Rixt had een leuke bistro uitgezocht. We zijn een paar keer door de stad gereden, waarbij we rare capriolen moesten uithalen, omdat de weg opeens opgebroken bleek te zijn. Maar goed, uiteindelijk toch (gratis!) parkeerplaatsen kunnen vinden, kwamen we om 19.00 uur aan op de plaats van bestemming. De bistro was gezellig, en het eten liet zich goed smaken. Ook de snoepjes, die na afloop van het eten op tafel stonden, vonden gretig aftrek. Om 22.15 uur vertrokken we, moe maar voldaan, uit de bistro voor onze terugtocht naar huis. Het was een zeer gezellige dag geweest.

Esmé


Naar verhalen overzicht