Karten Zoetermeer 24 november 2001

Om 14.15 uur verzamelden we bij de ingang van de kartbaan te Zoetermeer. Het was even wachten op alle deelnemers. Verschillende mensen kwamen te laat vanwege het foutje in de routebeschrijving. Maar dat drukte de pret absoluut niet.

Vlak voor de race kregen we nog enige uitleg (wat helaas niet goed te verstaan was i.v.m. de herrie van de racende karts op de achtergrond). Onze eerste heat bestond uit 13 deelnemers, waarvan er een aantal voor de lol meerijden en natuurlijk ook een aantal die puur voor de winst gaan. Met zoveel deelnemers op de baan is het zeker niet gemakkelijk om voluit te gaan. Ik was er helemaal op gebrand om de altijd winnende Rob te verslaan, waardoor ik zo geconcentreerd bezig was en enkele oranje lampen over het hoofd gezien heb. Mijn snelheid was soms te hoog, maar gelukkig had ik goede remmen. Alleen heeft het geen resultaat gehad, want Rob werd zoals gewoonlijk weer eerste. De tweede plaats ging naar Menno. René was derde en ik moest genoegen nemen met een teleurstellende vierde plaats.

Na afloop van de heat kon men nog even wat drinken en vervolgens gingen 6 personen zich weer klaarmaken voor een tweede heat. Er waren minder karts op de baan en het ging een stuk beter. Na een harde strijd nam Rob wederom de eerste plaats in en heb ik toch een tweede plaats kunnen behalen met 20 seconden achterstand. (dit moet beter kunnen, dus Rob pas maar op de volgende keer!) Menno was dit keer derde.

Na afloop hebben we gegeten in het centrum van Zoetermeer. Rob, René en ik kozen voor de spareribs, welke goed gesmaakt hebben. Het was helaas niet onbeperkt. Dat smaakte naar meer. Rob, Renč en ik hebben dit na een avondje stappen in Breda ingehaald in onze beroemde shoarmatent te Oosterhout.

Al met al was het een geslaagde dag en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Hennie


Naar verhalen overzicht