Een avond Rotterdam, de pannenkoekenboot! 7 april 2001

Tegen 18.30 uur verzamelen op het alom bekende verzamelpunt in Vianen.

Niet een echt groot aantal deelnemers (12) maar dat mocht de pret in de aanvang niet drukken. Hoe moeten we rijden? Gaan we zelf pannenkoeken bakken en wie wint de Pannenkoek eetwedstrijd? Matthijs, Henny of toch outsider Fred?

Knus was het onderweg zeker in mijn auto althans, gemakkelijk te vinden, snel te berijden op een zaterdag, stonden we wel in de kou te wachten, totdat we konden inschepen bij kapitein Pannenkoek ondersteund door verschillende enthousiaste matrozen. Tegen 20.30 uur mochten we de eerste pannenkoeken tot ons nemen. Er was de keuze uit naturel, met spek of appel, dit dan voorzien van verschillende strooisels, fruit, maar ook bijvoorbeeld kip en voor de liefhebbers satésaus. Het smaakte heerlijk, leuk wat van het uitgebreide havengebied van Rotterdam te zien, de containeroverslag maar ook tijdens je eten onder de Willems-en Erasmusbrug doorvaren.

Op de pannenkoekenboot

Na een aantal pannenkoeken kon een ieder nog gebruik maken van het ijsbuffet wat vooraf ging door een vuurwerk in het donker ook leuk om te zien. Al met al tegen 23.00 uur kwam de aanlegsteiger in zicht, dus na wat drankjes, lekker eten, geanimeerde gesprekken en goede moppen weer vaste land onder de voeten. Na nog een poging ondernomen te hebben het hogerop te zoeken door de Euromast te beklimmen, wat gezien het latere tijdstip echter niet meer kon, hield een aantal mensen het voor gezien. Een ander groepje ging nog verder door een café aan de Oude Haven te bezoeken, Cambrinus, dit na de eerste rally proef in ieder geval goed afgelegd te hebben. Na geconstateerd geen wielklemmen te hebben en vastgesteld te hebben op dit heerlijke terras komen we nog eens terug, gingen we tegen 01.15 uur huiswaarts.

Moe, nog steeds een volle maag, terugkijkend op een leuke avond Rotterdam.

Erica


Naar verhalen overzicht