Salsadansen 28 oktober 2001

Als ik denk aan de Salsa dan denk ik aan de zomer/ zon & gezellige sfeer.
Je zult je afvragen: zomer in oktober, maar tegen de voorspellingen in was het een zonnige dag. Dit droeg zeker bij aan het goede humeur van de deelnemers. Gezellig was het zeker zoals altijd. Na te hebben verzameld zijn we naar de dansschool gegaan. Om 15.00 uur was iedereen klaar de uitdaging aan te gaan. Uit de duidelijke en uitgebreide verkregen beschrijving had iedereen zich voor kunnen bereiden en een voorstelling kunnen maken van wat ons te wachten stond.
Zoals aangegeven waren we met 18 deelnemers en hiernaast nog 3 toeschouwers, welke zich zeker hebben vermaakt bij het zien van onze vaardigheden: zij zullen spijt gehad hebben niet te hebben deelgenomen. Zoals altijd werden er foto's gemaakt. Het was trouwens goed dat het geen video-opnames waren!
Vooraf werd ons verteld dat we zowel de Salsa als de Merengue zouden gaan dansen.

Na een demonstratie maakten we een start. In het begin leek het op een Nederlandse Merengue, waarbij de deelnemers wel weten wat ik bedoel. Mijn gevoel van het stijldansen van ruim 10 jaar geleden kwam weer boven! Naar verloop van tijd ging het steeds beter… Desondanks waren er ook deelnemers die het ritme te pakken hadden vanaf het begin; geen les nodig hadden en het leek zelfs alsof ze nooit iets anders dansten, waarvoor mijn lof. Er was zelfs een deelnemer die de instructrice (bege-) leidde alsof hij de bijbehorende instructeur was! Voor de personen die de smaak te pakken hebben gekregen worden er, zoals verteld, reizen aangeboden naar die landen waar de Salsa & de Merengue de volksdansen zijn (Cuba). Dus grijp je kans…

 
Na de les te hebben afgesloten was er wel behoefte aan een drankje, waarna we vervolgens naar het Griekse restaurant gingen om het diner te nuttigen. Dit was afwijkend van een gewoon diner: er werden talrijke Griekse hapjes geserveerd. Dit is mij persoonlijk goed bevallen voor een keertje. Dineren op deze manier geeft nog meer de ruimte & de tijd om gezellig bij te kletsen.

Na het diner hebben we de dag maar afgesloten en het laatste onderdeel maar aan ons voorbij laten gaan. Dit was wel jammer maar omdat het zondag was en de meeste de volgende dag de week weer fris moesten beginnen, was dit de beste keus. Velen moesten nog een heel eind rijden en waren vermoeid (vooral diegene die de voorafgaande dag een gezellig feestje, maar een zeer korte nacht hadden gehad, waaronder ondergetekende).
Kortom dit was weer een gezellige dag, naast de andere activiteiten waaraan ik al heb deelgenomen.
Dit bewijst nogmaals dat ik de goede keuze heb gemaakt om me bij deze gezellige groep aan te sluiten!!

Op naar de volgende activiteit!

Groetjes,

Monique


Naar verhalen overzicht