Skaten 22 september 2001

We hebben geskated in Breukelen. Erica had gevraagd om te duimen voor droog weer, daar het afgelopen periode weer eens een keer een echte Hollandse regentijd was. Tot het moment dat er geskated werd, was het ontzettend spannend. Om half 1 was er nog aardig wat regen gevallen in Breukelen en de hamvraag werd: Wordt het skaten of een introductieles zelfverdediging van onze grootmeester Marc. Maar gelukkig werd het droog, want anders moest ik de persoonlijke assistente van Marc zijn en daar was ik nog niet helemaal geestelijk op voorbereid.

De eerste schreden.. 36 schaatsen tocht

De skates werden uitgedeeld en de nodige bescherming werd aangetrokken. We waren volledig ingepakt en dat voor een 1,5 uur skateles. We kregen kniebeschermers, elleboogbeschermers, polsbeschermers en zelfs een helm. We gingen met zijn allen de baan op.

Vele technieken van het remmen werden uitgelegd. Het remblokje stond en staat voor mij nog steeds op nummer 1. Pirouettes draaien en achteruit skaten waren zeer favoriet bij de skate instructeur. We probeerden van alles uit. Door al die capriolen vielen sommige mensen. Iemand viel op haar achter hoofd. Tja, toch maar goed dat we een helm op hadden.

Ik was blij dat ik me na afloop nog helemaal kon uitleven met rondjes rijden. Ik had echt de smaak te pakken. Het was een hele teleurstelling dat ik de skates moest inleveren. Eigenlijk had ik nog een tochtje willen maken, maar dat mocht niet.

De beste stuurlui..

Na afloop zijn we gaan eten in een Argentijns restaurant. Een hele stoet met auto's ging van Breukelen naar Maarsen en ja hoor daar raakten we de volgende auto kwijt. Gelukkig bestaan er nog mobieltjes en onder support van Marc en Erica kwam die persoon aan.

Dorris


Naar verhalen overzicht