Dagje Antwerpen 2 maart 2002

Op zaterdag 2 maart stond er een dagje Antwerpen op het programma. Dit was mijn eerste 'echte' activiteit na twee keer als gastlid mee geweest te zijn (introductie vechtsport & laserquest). De meeste deelnemers hadden zich rond 10.00 uur verzameld bij René in het zonnige Dongen. Rond 10.30 uur vertrokken we naar Antwerpen. Hierbij moesten er eerst groepjes van carpoolers gevormd worden. Na wat gepuzzel lukte dit.

Rond half twaalf was iedereen bij de Metropolis aangekomen en stonden we voor de volgende opgave. Namelijk: welke film gaan we bekijken vanavond? Na wat heen en weer geschuif had iedereen een film van zijn/haar keuze gevonden. Favorieten waren o.a. "Don't Say A Word", "Harry Potter" en "Lord Of The Rings". Ik koos voor deze laatste film en nadat we allemaal kaarten gekocht hadden, gingen we richting binnenstad.

Na een ritje kris kras door het centrum van Antwerpen vonden we allemaal de parkeergarage die Fred aangewezen had. Op de Groenplaats aangekomen kwamen we meteen Rubens tegen (zijn standbeeld althans). Over deze man zouden we nog veel meer zien en horen gedurende deze dag in Antwerpen.
Alvorens aan de stadswandeling te beginnen, gingen we eerst wat eten en drinken in "Het Elfde Gebod". In de religieuze sfeer van het café deed het 20-koppige gezelschap zich te goed aan soep, brood en wat er verder nog op de kaart stond.

Toen iedereen bijgetankt had kon de stadswandeling beginnen. Fred, in het bezit van een luide stem en terzijde gestaan door Dorris, ontpopte zich als een heuse stadsgids (van het type 'ik doe dit als vakantiebaan, ik lees het ook maar op'). Maar we kregen uitgebreide informatie over alles wat we tegenkwamen, ons soms afvragend welk gestreept gebouw er nou bedoeld werd of welk gebouw nu het vleeshuis was.

De wandeling was afwisselend. We gingen ook door de wat minder goed onderhouden straatjes van Antwerpen. Ergens halverwege de wandeling gingen we via de Grote Markt terug naar de Onze Lieve Vrouwekathedraal waar om 14.15 uur een rondleiding gegeven werd. Door een vriendelijke mevrouw werd eerst uitgebreid de geschiedenis van de kathedraal verteld, waarna we een complete rondgang maakten langs glasvensters, kapellen, drieluiken van o.a. Rubens en altaren. We kregen zeker waar voor ons geld. De rondleiding duurde tot bijna 15.30 uur, wat sommigen erg lang was. Na een kort overleg vervolgden we de stadswandeling, die ons soms letterlijk heen en weer stuurde door de binnenstad. Aan het einde van de wandeling gingen de meesten nog even in de Sint-Carolus Borromeus kerk. Daarna was er even tijd om bij een cafeetje of op een terrasje even uit te rusten. Tussen half zes en zeven uur hebben we een warme maaltijd genuttigd in De Peerdestal.

Na deze inspanning was het tijd voor ontspanning in de vorm van een bioscoopbezoek. De meesten waren zeer te spreken over de bekeken films. Zelf heb ik de prachtige film Lord of The Rings gezien waarmee een perfect einde aan een perfecte dag kwam. Een speciaal woord van dank voor Fred die door zijn inspanningen deze dag in goede banen heeft geleid.

Samenvattend: ik vond het een zeer geslaagde dag. Gezien de positieve reacties die ik gehoord heb, zullen velen het met mij eens als ik zeg dat deze gezellige en afwisselende dag zeer de moeite waard was. Zo'n dagje uit met een combinatie van in- en ontspanning is zeker voor herhaling vatbaar.

Martin C.


Naar verhalen overzicht