Avonturendag in Bergschenhoek 14 juli 2002

Op een groot recreatieterrein voor de buitensport in Bergschenhoek was op 14 juli een avonturendag. Deze dag was bedoeld om mensen kennis te laten maken met verschillende buitensporten. Men kon kiezen uit kanovaren, drakenbootvaren, rolskiŽn, steppen, springen op het luchtkussen, wandklimmen op de hoogste klimmuur van Europa, mountainbiken, survivalbaan, tocht met de hondeslee en nog veel meer. Kortom: te veel om allemaal binnen een dag te doen. Men moest keuzes maken en dat was best wel lastig.

mountainbiken

kanovaren

Ik begon met een mountainbike tocht. Na een uur wachten konden we eindelijk met een behoorlijke groep starten met de tocht door het heuvelachtige parcours van buitensportcentrum Tiekamp. Bij de eerste heuvel ging het al mis. Ik lag vooraan, maar ik maakte een schakelfoutje. Tijdens de klim schakelde ik door naar een hogere versnelling en hierdoor kwam ik even tot stilstand. De rest van de tocht ging goed, met uitzondering van de zwaarste klim naar boven. Hierbij moest ik even van de fiets af om naar boven te lopen.

wandklimmen

steppen

Wandklimmen was mijn tweede onderdeel. Ook hier weer een wachttijd. Maar de tijd werd nuttig besteed door te lunchen. Het klimmen ging goed. Ondanks mijn hoogtevrees kwam ik aardig ver, maar helaas net niet helemaal boven. 

Het rolskiŽn was de uitdaging voor mij. Ik had dat nog nooit gedaan. Even kijken of ik op de latten kon blijven staan. Ik had al vele kinderen zien vallen. Maar ons (de volwassenen) ging het goed af. Er zat een lastig bochtje in het parcours, maar dat gaf geen problemen. Geen schrammetjes en iedereen was blijven staan. Ik vond het een slechte zaak dat we geen helm, polsbeschermers, elleboogbeschermers en kniebeschermers hadden, net zoals bij het skeeleren. Dat zorgt immers voor een stukje veiligheid. 

rolskiŽn

drakenbootvaren

Persoonlijk vond ik het drakenbootvaren de topper van de dag. Met 14 man in de boot en zo hard mogelijk roeien. De sport komt oorspronkelijk uit China. Onder begeleiding van een stuurman en een trommel werden we opgezweept tot topprestaties. Alle peddels gingen na een trommelslag gelijkertijd het water in. We waren een echt team, wat met grote snelheid over het water ging. 

Na afloop gingen we naar de pizza shoarmatent in Bergschenhoek. Daar konden we kiezen uit pizza, pasta of shoarma. Voor mij werd het natuurlijk de shoarmaschotel. Het restaurant was goedkoop en absoluut niet luxe, maar voor iedereen was er wat wils. En het eten heeft mij in ieder geval goed gesmaakt. Tot een volgende keer!

Dorris


Naar verhalen overzicht