Introductieles golf 8 juni 2002

Op deze mooie zaterdag gingen we golfen in Rijen. Alles zat mee; goed georganiseerd, fantastisch weer en een grote groep enthousiastelingen!

We kregen eerst een korte uitleg over het spel en hoe dat nou zat met die clubs/ijzers. En nee; ze heten geen stokken! Toen werden we verdeeld in drie groepen, doordat we met zo velen waren. Een groep ging met de afslag oefenen (ver slaan), een andere groep ging het putten oefenen en de derde groep ging voor de middelmatige afstand (chippen). 

Ik begon met de middelmatige afstand; "chippen". Per groep gingen we steeds een gedeelte/fase van het spel oefenen. We moesten de bal in een net zien te slaan wat ongeveer 25 meter verderop stond. Eitje toch, zou je denken. Het ging erg goed met mijn slagen en ik had er veel lol in.

Vervolgens ging ik "putten". Deze fase vindt plaats op een parcours en de bal moet in het putje worden getikt. Dit klinkt vrij simpel, maar viel tegen. Aangezien de grond schuin liep en dat je al vrij snel te hard sloeg, ging het erg matig bij me. In onze mini competitie eindigde ik op een gedeelte derde plaats van de zes. 

Mijn laatste onderdeel was "de afslag"; zo ver mogelijk slaan richting het vlaggetje wat op 75 meter verderop stond. Gelukkig gingen we nou eindelijk rammen! Dit was duidelijk mijn favoriet, gewoon een goeie zwaai geven en zo ver mogelijk slaan. De zwaai maken is een techniek waar je als een beginner in een gewone cursus veel tijd aan wordt besteed. Erg lekker!.

Conclusie van deze kennismaking: erg leuke bezigheid. Als sport; mwhhaaa, je wordt er nou niet echt moe van. Heel leuk, zou ik wel wat vaker willen doen en misschien wel een cursus.

Als afsluiting gingen wij nog eten in het a la carte restaurant van het AC restaurant in Oosterhout. Het was erg lang wachten en ook wat duurder dan in het gewone restaurant; maar het smaakte wel! Het was een leuke afsluiter van een zonnige golfdag.

Marc


Naar verhalen overzicht