GPS-tocht 6 april 2002
Schatzoeken in de Loonse en Drunense Duinen

Dit keer stond een bijzondere activiteit op het programma. Geen bezoek aan een stad, museum of attractiepark maar schatzoeken in de Loonse en Drunense duinen! Reden voor een grote opkomst van maar liefst 26 F4F-ers! 
Om 13:00 verzamelden we op het terras van restaurant Bosch en Duin in Loon op Zand.
Het was een stralende dag met wel een harde en schrale oostenwind. De teamleiders kregen vooraf instructie van Janine, over de werking van GPS. Nadat de co÷rdinaten van de schat waren ingetypt deed zich echter een complicatie voor ... De afstand bleek namelijk 42 km te zijn! Na enig speurwerk bleek dat de GPS op het verkeerde co÷rdinatenstelsel was ingesteld. De rest van de groep zat toch al enigszins ongeduldig te wachten, maar toen het goede co÷rdinatenstelsel was ingegeven konden we op pad gaan.

 
De groep was in 4 teams onderverdeeld die twee aan twee zouden strijden om de cache. Ons team startte iets eerder maar moest het doen met een minder nauwkeurige GPS. Het gebied is daadwerkelijk heel mooi en doet de naam "Dutch Dessert" eer aan. Na drie kwartier lopen en behendig de plassen omzeild te hebben, kwamen we op de plek van bestemming aan. Aangezien de GPS nog een onnauwkeurigheidmarge van 10 meter aangaf, hebben we het terrein uit moeten kammen.

Na 10 minuten hadden we nog niets gevonden... de andere groep was inmiddels gearriveerd maar moest alleen nog het hek over. We voelden hun hete adem letterlijk in onze nek. Na 14 minuten waren de andere groepsleden bijna allemaal over het hek ... Plotseling een kreet "ik heb hem gevonden"!! RenÚ's scherpe blik had een oneffenheidje waargenomen in de grond bij een omgevallen boom en warempel: daar in de grond onder de boom lag de cache gewikkeld in een plastic zak. We hebben de cache gelogd om 16:10, een wegwerpcamera en een Willem-Alexander/Maxima vlag toegevoegd en er een blikje Fanta uitgehaald. Vervolgens een foto van ons team door het verliezende team laten maken. De schrale wind en de overwinning hadden ons dorstig gemaakt. De meegenomen Jip en Janneke champagne smaakte dan ook goed!

Daarna zijn we naar het uitzichtpunt gelopen en hebben daar genoten van het zicht en het mooie weer. Vervolgens was het wachten op groep 3 en groep 4. Jammer voor hen dat zij de cache niet hebben kunnen vinden maar we hebben hem toch echt op dezelfde plek teruggelegd!
Met een groot gedeelte van de groep zijn we nog wat gaan eten in een restaurant in Dongen. De spareribs waren lekker, maar onbeperkt had niet gehoeven want ÚÚn bord was voor de meesten wel genoeg.
Al met al een geslaagde dag en een goede organisatie!

Jeroen


Naar verhalen overzicht