Jeans 19 oktober 2002

Jeans? Nee, dit verhaal gaat niet over een ordinaire spijkerbroek, maar over iets veel sensationelers: de zang- en dansvoorstelling door 4 knappe vrouwen en 4 leuke mannen op zaterdag 19 oktober in de stadsschouwburg van Tiel. Vijfentwintig F4F-ers waren naar de geboortegrond van Flipje gekomen om Jeans 12, een sexy theatershow, live mee te maken!

Gezeten op respectievelijk de eerste, tweede en derde rij hadden we een prachtig uitzicht op het mannelijk en vrouwelijk schoon van Jeans. Vooral Frits en Carel hadden flink wat oogcontact met de dames op de bühne. Van hardrock tot de sixties. Van zwarte motorkleding tot suikerzoete hoepelrokjes: zowel de muziek, de danspasjes als de kleding waren heel afwisselend en gewoon áf. Gecombineerd met de flashy lichtshow was het een indrukwekkend spektakel.

De eerste rij was een beetje terughoudend, maar de tweede rij vol F4F-ers deinde en zong al snel gezellig mee op de maat van de bekende hits. Vooral de imitatie van een Duits schlagerfestival bracht de "Händchen in der Luft".

De pauze bracht uitkomst voor onze dorstige kelen. In de provincie is het leven een stuk goedkoper, zo ontdekten we. Met ons kaartje hadden we zowaar recht op een gratis drankje. Die consumptie konden we net voordat het tweede deel van de show begon, bemachtigen! Ook in het laatste deel van de show raasden the greatest hits of all times in razendsnel tempo voorbij. Voor we het wisten was het voorbij. Na een spetterende toegift verdween de groep van Jeans achter de coulissen. Waarschijnlijk gingen ze daar de appels die ze hadden gekregen, opeten. In Tiel kennen ze de gewoonte om bloemen te geven blijkbaar niet.

Net als wat andere F4F-ers stond ik wat beduusd in de foyer. De avond was eigenlijk pas net begonnen en iedereen neuriede een van de gouwe ouwe deuntjes mee. Gelukkig bracht Carel uitkomst: hij besloot de speciale CD te kopen. Vervolgens doken we de eerste de beste kroeg in aan de overkant van de schouwburg en duwden de CD hier in de muziekinstallatie. Tot na twaalven schalde ook hier Jeans uit de speakers. Een perfecte afsluiting van een geslaagde avond. Een ding is zeker, ik schrijf me alvast in voor Jeans 13!

Janine


Naar verhalen overzicht