Oud en Nieuw 2002-2003 30 december 2002- 1 januari 2003

Voor Oud en Nieuw was dit jaar gekozen voor Kampeerboerderij De Holsterhof in Posterholt. Een juiste keuze van Dorris. De heen- en terugreis was lang, maar absoluut de moeite waard. 2 dagen plezier, ontspanning en lekker eten in een gezellige accommodatie. Wat wil je nog meer?

Helaas kwam de regen die maandagmiddag met bakken de hemel uit. Gelukkig stond bij aankomst de verwarming al lekker hoog. De tafels werden voorzien van tafelkleden en kaarsen. De sfeerverlichting werd opgehangen en de koffie en thee stond klaar. Het feest kon beginnen.

De mannen en vrouwen sliepen apart, maar niemand is op het idee gekomen om 's avonds een kussengevecht te houden (net zoals vroeger op schoolkamp). Misschien iets voor volgend jaar?

Ron en Patrick - de culinaire koks - hadden hun hulptroepen paraat in de keuken om het eten voor te bereiden voor 18 hongerige personen. Iedereen heeft kunnen genieten van de carpaccio en gevulde varkenshaas en op dinsdagavond van de briesalade met noten en de kalfsoester. Uiteraard werd op beiden avonden het diner afgesloten met een lekker dessert.
Als dank voor zijn voortreffelijke inzet kreeg Ron de prijs om voortaan als mascotte van F4F door het leven te gaan tezamen met zijn maatje de F4F-beer. (Een bijpassende naam voor de beer is trouwens van harte welkom!)

De regen hield jammer genoeg maandagavond ook nog aan. Te veel waterdruppels om een avondwandeling te maken. Het spel "Party en Co" werd uit de vensterbank gehaald en met veel enthousiasme gespeeld. Fred bood zich vrijwillig aan als ober. De spelers konden rustig doorspelen om zo een bepaalde uitbeelding van een teamgenoot te raden. Er werden mooie tekeningen gemaakt en bepaalde woorden goed omschreven, maar 30 seconden bleek vaak toch te kort om het juiste antwoord te geven. Terwijl er toch tijdens een bepaald onderdeel de spelregels zo onopvallend mogelijk werden aangepast door een aantal teamleden. 

De boswandeling van ± 4 km werd op dinsdagmiddag in het Nationaal Park ingezet. Wegens tijdgebrek was het niet mogelijk om hierna zowel een duik te nemen in het subtropisch zwembad als een cultureel uitstapje naar Roermond. In Roermond was het na een stadswandeling tijd voor een warm drankje. Een IQ spelletje van Marc werd op tafel neergelegd. Misschien wel leuk om dit later op de avond met een Wodkajus nogmaals te spelen. Kijken wat voor creatieve antwoorden er zouden volgen. (Dit is er helaas niet van gekomen.)

's Avonds waren we aangenaam verrast toen er een optreden werd aangekondigd van kaboutertje Plop en vrienden. Je kon wel zien dat iedereen (stiekem) naar deze tv-serie kijkt, want de bijbehorende danspasjes werden door iedereen enthousiast en correct uitgevoerd. Een leuke verrassing van Ron, Annouck, Esmé en Rob. Bedankt! De buren mochten zelfs nog even genieten van een 2e ronde.

Rixt en Conny maakten een start voor het grote feest en schoven alvast de tafels en stoelen opzij. De muziek ging harder, de champagne werd koud gezet en het vuurwerk werd tevoorschijn gehaald. Tijd om af te tellen naar 00.00 uur. Er is veel gekletst, gedanst en gezond gedronken. 

Het was - en volgens mij spreek ik namens iedereen - een grandioos Oud en Nieuw 2002-2003. Leuk gezelschap en goed georganiseerd door René en Janine.
Nu alleen nog de goede voornemens uit laten komen in 2003. Ik ga er voor, jij ook?

Conny


Naar verhalen overzicht