Piet Plezier 4 augustus 2002

Op zondagmiddag hadden we vroeg verzameld in Vianen in verband met eventuele files door een wegafsluiting op de A27. Gelukkig bleken wij geen last te hebben van de wegafsluiting en was de routebeschrijving perfect. We kwamen ruim op tijd aan en konden nog even lekker van de zon genieten onder het genot van een drankje en voor sommigen een ontbijt. Nadat iedereen gearriveerd was, werden we opgesplitst in twee groepen; de tafelgolfers en de midgetgolfers. Tafelgolf is hetzelfde principe als midgetgolf. Bij tafelgolf speel je echter op verschillende tafels waarbij de bal door middel van een biljartstok in het einddoel wordt gebracht.

Ik koos voor het midgetgolf. Dit ging me soms aardig goed af. Uiteindelijk bleek ik zelfs tweede te zijn geworden van mijn groepje. De hulp van Ron tussendoor (een hole in one) was zeer welkom..... zeker omdat er maar 1 punt verschil zat tussen de tweede en derde plaats! Nog bedankt Ron!

Na het golf gedeelte was het tijd om even de benen te strekken op de Piet Plezier. Op deze fietskar fietsten we met z'n vieren (wij hadden zelfs nog extra bagage in de vorm van een fotograaf) door de elitewijk van Oisterwijk. De route ging langs vele mooie optrekjes, waar menigeen wel een droomhuisje zag staan die helaas op de verkeerde plek van Nederland stond en wellicht de verkeerde prijsklasse had.....

De droom over mooie villa's werd bruut verstoord door een vervelende regenbui. Schuilen onder de bomen hielp maar even en we besloten door te rijden. Onderweg kwamen we bij een café waar andere groepen de mogelijkheid benutten om te schuilen. Mijn groep vond echter dat we toch al nat waren en wilde, onder luid protest van mij, doorrijden..... De groep fietste hierna stug door de regen. De regenbui stopte uiteindelijk en we bleken binnen een 1 uur klaar met de route van 1,5 uur. Hadden wij zo hard gefietst of waren de routebeschrijvingen niet goed?

Nadat we ons een beetje opgedroogd hadden in de toiletten (voor zover dat mogelijk was), zijn we nog wat gaan eten in een restaurant. Een leuke en lekkere afsluiting van een geslaagde (en inspannende) dag. 

Cindy


Naar verhalen overzicht