Introductieles Schermen 14 december 2002

Zaterdag 14 december was het dan zover. Het schermen stond op het programma. We hadden om 3 uur afgesproken bij schermvereniging Pallos te Utrecht. 

We werden vriendelijk ontvangen door drie instructeurs van de Schermvereniging. Nadat we ons omgekleed hadden, kregen we eerst een inleiding over het schermen. We kregen een drietal wapens te zien en bij elk wapen kregen we uitleg hoe die gebruikt moest worden tijdens de wedstrijd. Ook kregen we een stukje historie over het schermen. Erg interessant.

Het was buiten behoorlijk koud dus het werd de hoogste tijd om de spieren eens wat losser te maken en om op temperatuur te komen. Dus kregen we een uitvoerige warming-up. De spieren werden gerekt en gestrekt.

Na de warming UB kregen we uitleg over de houding tijdens het schermen. We moesten wat door de knieŽn veren en het bovenlichaam recht houden. Daarna mochten we eindelijk de schermpakken aan. Na ja...pakken laten we zeggen onderdelen daarvan. Na een twintigtal minuten passen en wat geharrewar ontstond er een complete 'metamorfose' en was iedereen plots onherkenbaar! Eindelijk kregen we het belangrijkste onderdeel van het schermen in handen gedrukt namelijk HET WAPEN.

Na flink wat oefeningen mochten we een toernooi gaan spelen. Iedereen zette zich flink in. De vrouwen deden zeker niet onder voor de mannen. Bij de vrouwen sprong Herna er flink uit en bij de mannen was Jorkos bijna niet te verslaan. Uiteindelijk was Martin Holman de grote overwinnaar! Had hij dit zelf niet georganiseerd? Volgens mij had hij van tevoren al stiekem geoefend. Ook hadden enkelen van ons zich al enthousiast aangemeld als Zorro! 

Al met al was het een ontzettende gezellige en leerzame middag. Het was erg leuk om mee te maken. `s Avonds na het etentje bij de Griek nam Herna van iedereen afscheid. Het was voor haar het laatste uitstapje met F4F.

Herna wij vinden het jammer dat je weggaat bij F4F en namens alle leden wensen wij je heel veel geluk met je nieuwe woning.

Jolanda


Naar verhalen overzicht