Wandelen in Baarn 16 augustus 2003

De zon schijnt als ik opsta en het is niet meer zo warm als het de afgelopen dagen geweest is. Kortom prima wandelweer. Dat komt erg goed uit aangezien ik vandaag met F4F ga wandelen in Baarn.

Ik arriveer rond 13.00 uur bij Deborah en samen reizen we verder naar Baarn waar we om 13.45 uur aankomen. We drinken nog even wat op het terras, maar om 14.00 uur gaan we dan toch van start. We hebben allemaal een routebeschrijving gekregen van Sandra, zodat niemand kan verdwalen, en we kunnen kiezen of we 8 km of 14 km gaan lopen. Nu ben ik net terug van een wandelvakantie in Cornwall, dus vind ik dat ik het aan mezelf verplicht ben om de 14 km te lopen. Dit doe ik samen met Rob, Janine, Hennie, Jorkos en Carel, terwijl Fred, Frits, Sandra, Esmé, Kees, Deborah, Monique, Marjolein en Terry de 8 km lopen. De groep die 8 km loopt, kan nog een bezoek brengen aan "Kasteel Groeneveld", wij hebben daar echter te weinig tijd voor.

De wandeling begint rustig, we lopen eerst nog gezamenlijk met de 8 km groep, maar na een uurtje splitsen onze wegen en gaan we met zijn zessen verder. Het wandeltempo wordt iets verhoogd, want we moeten wel uiterlijk om 18.00 uur terug zijn voor het eten. We wandelen door het bos waar het erg rustig en mooi is, de routebeschrijving is duidelijk, alleen zijn de vijvers waar we langs lopen soms opgedroogd. Als we halverwege zijn, stoppen we bij een cafeetje om wat te eten en te drinken en lopen we om 16.45 uur weer verder. We passeren "Kasteeel Groeneveld", waar we nog een waterslang zien zwemmen en zijn om 17.50 uur terug bij het restaurant.

De anderen zitten op het terras wat te drinken (en bij te komen?) maar omdat het bijna 18.00 uur is gaan we met zijn allen maar meteen naar binnen voor het eten. Velen bestellen de satéschotel, maar voor hetzelfde geld heb je een biefstuk, dus dat leek mij wel een goed idee. Hij smaakt heerlijk en er is zowaar nog plek voor een nagerecht. Om 19.45 uur zijn we klaar en gaat iedereen weer zijn eigen weg na een gezellig dag in Baarn met een mooie wandeling.

Susan


Naar verhalen overzicht