Ligfietsen door de Hollandse Biesbosch 28 september 2003

Sommige mensen stonden stil aan de zijkant van de weg met een glimlach op de lippen. Wat komt daar nu langs? Waar zitten die jongens en meiden op? En waar zijn die sportievelingen in de regen mee bezig? Het was een leuk gezicht om als groepsattractie te worden aanschouwd. Ondanks de regen hebben wij met 10 F4F-ers een leuke sportieve middag beleefd, toch?

We hadden begin van de middag afgesproken in café De Hermelijn dat is gevestigd in de oude, gerenoveerde watertoren van Dubbeldam. Nadat iedereen echt wakker was geworden met een drankje en hapje, gingen we vol enthousiasme achter Jorkos aan richting de ligfietsverhuur. Een aantal hadden voor de zekerheid al een regenpak aangetrokken. De schattige schoen-beschermers van Rixt kwamen ook tevoorschijn. Helaas begon het behoorlijk te regenen. Toch maar een half uurtje wachten werd er al voorgesteld. Alles kon weer uit, op naar het tweede koffiebezoek in het café. Ik pakte de krant al voor een alternatief plan. Lekker een bioscoopje pakken in Rotterdam; lekker hoog en droog. Niet nodig, want het weer klaarde snel weer op. De ligfietsen werden op naam uitgedeeld en waar nodig afgesteld. Carel en John waren direct al verdwenen, zo enthousiast waren zij aan het oefenen.

Unieke manier van voortbewegen
We gingen met 2 begeleiders de omgeving verkennen. Een begeleider voorop en de andere achteraan voor eventuele achterblijvers. Ik vond het een comfortabele en snelle manier van voortbewegen. Marc had een ander exemplaar gekregen, waardoor er echt veel meer sprake was van een ligfiets. Door zijn enthousiasme onderweg heeft hij wel stiekem een kort bezoek gebracht aan wat graspollen.

Huiskamerbezoek
Onderweg kwamen we toch terecht in een regenstortbui. Tijd voor een bezoekje aan huiskamercafé Fluitekruid, gelegen aan de rivier de Nieuwe Merwede, tussen de Dordtse en de Brabantse Biesbosch. De kaarsjes werden aangestoken en de verse koffie kon je ruiken. Hier was nu bijna echt sprake van een 'echte huiskamer'. Na de pizzapuntjes, de gezonde groentekroket van Hennie en de warme drankjes moesten we weer verder. Nog een warm drankje of toch maar die regen? De meeste kozen vrijwillig voor de regen. In mijn enthousiasme greep ik naar mijn paraplu. Dat werd direct door een aantal mannelijke F4F-ers afgewezen. Dit blijkt toch niet zo goed samen te gaan met een ligfiets. Jammer, maar helaas ik moest zonder regenpak en schattige schoenbeschermers verder.

Ons zo maar vergeten?
Na wederom een kort bezoek aan café de Hermelijn ging de helft van de groep uit eten in een sfeervol eetcafé. Na een actieve dag was het tijd voor een lekkere hap, alleen de kok was ons vergeten. Uiteindelijk hebben we toch nog kunnen genieten van het voortreffelijke eten.

Conny


Naar verhalen overzicht