OriŽntatieloop 5 april 2003

Op zaterdagmiddag afgesproken op de parkeerplaats bij motel Vianen. Tijdens het wachten op de rest voelde ik de gure wind en zag ik wolken verschijnen in de lucht. Hopelijk zou het droog blijven, want ik had wel genoeg bij me, maar helaas geen paraplu. Nadat ons groepje carpoolers compleet was, gingen we op weg naar het partycentrum waar de start van de oriŽntatieloop zou plaatsvinden. Hoe dichterbij we kwamen, des te blauwer werd de lucht! We waren veel te vroeg, maar dat gaf ons de gelegenheid om heerlijk op het terras in de zon te zitten. Lekker kopje thee met chocolaatje erbij. Wat wil een mens nog meer!

Nadat de hele (grote) groep compleet was, verplaatsten we ons naar het bos. Hier waren twee leden van de Nederlandse OriŽntatieloop Bond (NOLB). Zij vertelden ons dat het oriŽntatie-lopen in de Scandinavische landen een echte sport is die de kinderen op school leren, zoals wij hier voetballes krijgen. Met behulp van een plattegrond met daarop allerlei tekens en kleuren en het kompas, is het de bedoeling om in het bos een aantal gemarkeerde posten te vinden. De groep deelnemers werd in teams verdeeld van drie ŗ vier personen. De eerste twee posten deden we onder begeleiding, maar daarna ging elk team op pad om zo snel mogelijk binnen het uur alle posten te vinden. Voor elke gevonden post kreeg je punten en voor elke minuut die je te laat was, gingen er punten af.

Iedereen heeft zich in het bos uitgeleefd met het zoeken naar zoveel mogelijk posten. Om halfvijf weer verzamelden we weer bij de verzamelpost (een enkele groep kwam een paar minuten te laat, dat betekende dus strafpunten) en gingen we terug naar het partycentrum. Hier genoten we van een heerlijk koud/warm buffet. Het was goed verzorgd met heerlijke soep, verschillende soorten vlees en groenten en een heerlijk toetjesbuffet (waar ik niet vanaf kon blijven). Voor ieder wat wils. Tijdens het eten werd de uitslag bekend en werden de prijzen uitgedeeld. Dankzij Rixt en Patrick bleek dat ik was geŽindigd op de tweede plaats, wat een heerlijk paasei opleverde (heeft niet lang in mijn prijzenkast gestaan). Rond zeven uur gingen we weer op weg naar huis en de paraplu hebben we gelukkig niet nodig gehad.

Deborah


Naar verhalen overzicht