Oud en Nieuw 2003-2004  30 december 2003  31 december 2003  1 januari 2004

Omdat we een beetje op tijd aan wilden komen in Roden, was het vroeg uit de veren voor ons. Gelukkig konden we meerijden met Rob en we waren dan ook rond 10.30 uur in Terheijden, waarvan uit we onze weg vervolgden. Met een tussenstop in Nunspeet voor een kop koffie en een lekker gebakje, weer eens wat anders dan een gewone lunch, waren we rond 14.00 uur op onze eindbestemming, Kampeerboerderij "De Hullen" in Roden.

We werden door Jorkos en Janine hartelijk ontvangen in De Stal, ons huisje, met koffie/thee en wat lekkers erbij. Langzamerhand stroomden alle F4F-ers binnen. Na een rondleiding in het huisje, hebben we onze spullen in de meiden-slaapzaal weggezet. Het was inmiddels al 15.30 uur en we hadden wel weer zin om wat actiefs te gaan doen. Zoals op het programma stond, zijn we gaan zwemmen. Met z’n zessen hebben we veel plezier gehad in het "Zwemkasteel". Drie anderen zijn een wandeling gaan maken en René ging van start met de voorbereiding voor het avondeten, met assistentie van Marjolein.

Volgens het programma kwam toen de eerste verrassing en wel in de vorm van kegelen. Voor de meesten de eerste keer en al snel werd de vergelijking gemaakt met bowlen. Maar dit bleek toch wel een andere tak van sport te zijn. Zo konden we onze eigen schoenen aanhouden, gooiden we met een kleine bal, zonder vingergaten en waren er in totaal 9 kegels die moesten worden omgegooid. Het werd een wedstrijd van de jongens tegen de meiden, met als winnaars Martin C. en Conny.

In de tijd dat wij lekker aan het kegelen waren, was René druk doende met het bereiden van ons diner. Bij thuiskomst konden we dan ook al vrij snel aan tafel aanschuiven. De maaltijd bestond maar liefst uit drie gangen. We begonnen met spruitjes met Thaise saus, gevolgd door pilav. Wat ons betreft erg lekker, maar allemaal net wat te pittig!
Maar afgaande op de spontane reacties van iedereen, lijkt het ons een goed idee dat de recepten een keer worden verspreid. De maaltijd werd afgesloten met een toetje bestaande uit puddinkjes en/of kwark. En toen natuurlijk nog de afwas, een flink karwei voor zoveel mensen, de theedoeken waren na afloop dan ook doorweekt, maar de klus was weer geklaard.

Na het eten gingen de meeste even relaxen met een boek of tijdschrift, waarna de rest van het avondprogramma kon aanvangen. Er was een sjoelbak en dartbord aanwezig, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. En terwijl ik een sjoelcompetitie was gestart met Carel en Christa, begonnen de anderen aan het spel "Friends". Een spel met stellingen, waarbij je moest raden wat een ander zou doen, zoals: "Zou je ooit naakt poseren voor een kunstschilder?". Het was de meiden tegen de mannen, met als winnaar de mannen!

Het was inmiddels 1.30 uur en een aantal vertrokken richting hun bed. Een aantal anderen zijn nog een aantal uurtjes doorgegaan met feesten. Een geslaagde eerste dag was het in ieder geval.

Annouck en Marjolein


De volgende dag…  Naar verhalen overzicht