Bezoek Oude Ambachten en Speelgoed Museum 11 oktober 2003

Deze zaterdag stond de activiteit van Deborah op 't programma, een bezoekje aan het Oude Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur. Om twee uur verzamelden we ons op de parkeerplaats van het museum, dat wil zeggen Deborah, Sandra, Suzan, Carel, Kees, m'n vriendin Mariska en ikzelf. Een klein groepje dus.

We gingen naar binnen en nadat de eigenaar van het museum ons een en ander had verteld (over het museum) gingen we op weg en kwamen als eerste in de oude ambachten afdeling terecht. Hier zagen we allerlei kleine ruimtes waarin o.a. een smederij, een schoolklas, fietsenmaker, kruidenier en 'n boerderij zich bevonden. Ook was er een soort winkel van Sinkel waar je van alles kon kopen, maar niemand kon iets van z'n gading vinden. Ook zagen we computers en oude radio's. Ja, dat was best leuk om weer allerlei dingen te zien die je nog van vroeger kende of die je nog bij je (groot)ouders hebt zien staan.

Toen was het even tijd voor een versnapering in de vorm van koffie of thee, eventueel aangevuld met een appeltaartje. Hierna gingen we naar de bovenverdieping voor de speelgoedafdeling, waar de jeugdherinneringen weer naar boven kwamen. De mannen waren niet meer weg te slaan bij de (model) autootje en -treintjes, terwijl de meiden met veel interesse de poppenafdeling bekeken. Deborah kon hier weer veel ideeŽn opdoen voor haar (zelfgemaakte) poppenhuizen. Zo was er dus voor elk wat wils!

Ter afsluiting bekeken we even de expositieruimte, waar veel houten creaties te zien waren allerlei beelden en zelfs een uit hout gedraaide hoed! Tenslotte nog even geshopt in 't winkeltje, en nog even het buitenmuseum bezocht, waar diverse landbouw- en dakdekkers werktuigen stonden, toen zat het erop.

Al met al een geslaagde middag, een aanbevelenswaardig museum!

Mariska & John


Naar verhalen overzicht