Stadswandeling door historisch Gorinchem 12 januari 2003

Zo rond half één verzamelden we op de Van Arkelstraat om daar in café "De Malle Molen" te beginnen… Laat die nou dicht zijn… Maar gelukkig heeft Gorinchem meer cafeetjes en konden we ons toch nog even met een hapje en drankje voorbereiden op de wandeling.

Warm en gevuld begonnen we vervolgens aan de stadswandeling met Jorkos als onze gids. De wandeling ging uiteraard door en om het oude centrum van Gorinchem en zo nu en dan moesten we onze gesprekken even staken voor historische feitjes van gids Jorkos. Tenslotte had hij een goede beschrijving weten te bemachtigen, zodat we vol vertrouwen, klakkeloos de nieuwbouw inliepen… Nu had ook niet iedereen tijd om zich af te vragen of het wel de goede route zou zijn, want sommigen hadden een zware taak aan het in de gaten houden van Dorris' handschoenen. Die zaten namelijk in de tas van Cees. Hij is ze zeker 3x verloren. Zonder de oplettende F4Fers had Dorris nu zeker haar handschoenen moeten missen. Eh?! Tijdens de tocht over de wal werden we getrakteerd op mooie uitzichten over het water, met zelfs nog een beeld van Slot Loevestein. Dus dit slot hebben we dat toch nog gezien.

Uiteindelijk waren we ver voor de aangegeven tijd klaar met de stadswandeling. Dit kwam waarschijnlijk door ons goede tempo. Dus maakten we nog maar eens een extra rondje. Hierdoor wisten we zeker dat we alles van het oude centrum hebben gezien. In hetzelfde café waar we begonnen, eindigden we deze activiteit met een lekker drankje.

Vervolgens reden we naar Woudrichem waar we, heel toepasselijk, in 't Oude Raedthuys gingen eten. Dit was een restaurant met een historische tintje. René was inmiddels ook aangekomen, zodat de groep van 9 compleet was. Het restaurant en het gezelschap was gezellig, maar de bediening soms iets minder. Het smaakte er niet minder om. De meesten deden zich te goed aan de 'pot-ver-drie' of een lekker stukje vlees of vis. Een leuke afsluiting van een geslaagde dag.

Viola


Naar verhalen overzicht