Crazy Piano's 11 december 2004

Op zaterdag 11 december was het zover; we gingen naar Crazy Piano’s in Scheveningen.
Ik had er al eens iets over gehoord van iemand en die had het erg leuk gevonden

We moesten er van organisator Marcel W rond half 7 zijn. Toen we rond die tijd binnenstapten was bijna iedereen er. We hadden een grote groep, ongeveer 20 personen.
Onze Frits was op de weg naar de Crazy Piano’s nog onderuitgegaan door te struikelen op tramrails en liep rond met wat beurse plekken; arme Frits.

Na wat bijpraten konden we aan tafel. Omdat we zo’n grote groep hadden moesten we vooraf een menu kiezen. We hadden een voorafje en een hoofdmenu waar je uit vlees of vis kon kiezen. Als dessert nog een klein toetje. Ik vond het persoonlijk niet zo bijzonder maar het was niet slecht.

Tijdens het eten begon de show van 2 pianisten. Het bleven niet dezelfden maar meerderen die elkaar opvolgden. Het waren heel veel bekende liedjes met een hoog meezinggehalte. We moesten als ‘tafel’ zelfs de competitie aangaan met een andere ‘tafel’ met een liedje meezingen. Omdat zij volgens mij een vrijgezellenavond hadden (allemaal mannen) met de nodige biertjes, verloren wij zeer dik qua stemvolume en enthousiasme…….

Wat een beetje vervelend was met het goede optreden van de pianisten, was dat het volume erg hoog stond én dat wij bijna vooraan zaten. Een gesprek met je overbuurman was erg lastig. Toen het diner eenmaal afgelopen was, er zat veel tijd tussen de verschillende gangen, werden de eettafels weggehaald om zo plaats te maken voor andere bezoekers.
Het werd een heel feest met zelfs 2 drankspelletjes: hoofd omhoog houden, mond openhouden en proberen de drank op te drinken die bij je binnen werd gegoten. Ja ja, die oude volksspelletje zijn het leukst. Ook werd er flink meegezongen door het publiek.

Vervolgens ging het volume nog iets omhoog en moest je bijna in elkaars oren schreeuwen. Ik kreeg een piep in m’n oren. Ik ben dat niet meer gewend, hé, op onze leeftijd….

Het publiek was rond onze leeftijd. Er waren best wat groepjes met vrijgezellenfeesten die erg enthousiast waren. Volgens een aantal F4F-ers werd het personeel ook geselecteerd op hun uiterlijk: fraaie dames en heren.
Toch was het leuk om eens te kijken hoe dat nou was in Crazy Piano’s. De verschillende pianisten waren erg goed en maakte veel grapjes. Ook was de onderlinge sfeer bij de F4F-ers prima.

Bedankt Marcel W voor het organiseren.

Marc


Naar verhalen overzicht