Het Foute Feest 30 oktober 2004

Het is 30 oktober eind middag. Ik heb de uitnodiging nogmaals gelezen: een fout feest. Maar wat trek ik aan? Mijn kledingkast trek ik helemaal leeg. Sommige kledingstukken halen direct weer oude herinneringen naar boven. Dat ik die foute kleding nog heb liggen zeg! Maar ja, lastig om te bepalen wat fout is. Misschien vinden de andere F4F-ers mijn outfit wel leuk.

Bij binnenkomst krijg ik direct positieve reacties op mijn gehaakte zwarte broek met wijde pijpen. Om het niet te bloot te maken, heb ik er maar zilverkleurige kousen onder aangetrokken. Hoe die lelijke kousen nu weer in mijn kledingkast zijn beland? Ze kwamen in ieder geval goed van pas.

Ik was erg nieuwsgierig naar de creativiteit van iedereen, dus ik bleef dicht bij de ingang staan.
Hennie was druk bezig met de voorbereidingen achter de bar. Die rubberen laarzen stonden erg beeldig onder die nette broek. Erica kwam binnen in een FC-Utreg outfit met schattige bijpassende kousen. Rob had een oranje boxingshorts over zijn broek heen aangetrokken en Carel had last van hoog water in de polder.
 

John wilde niet altijd herkend worden dus droeg zo af en toe zijn zonnebril. Zijn Mariska was in het bezit van een knallend roze boa. Martin Commeren was in een ‘Johnny’-stemming. Een campingoutfit en natuurlijk een lekker ongeschoren koppie. Dat mag hij vaker doen, vind ik persoonlijk.
De inhoud van de heuptas van Martin Holman kwam nog van pas voor de hapjes. Spontaan toverde hij hier een doosje prikkertjes uit. Altijd handig om bij je te hebben, toch?
Guido had een bijzondere kleur haar: blauw. Ik ben vergeten te vragen of dit nu tijdelijk was eigenlijk.
Herma had gouden schoenen aangetrokken die ze alleen op het feest duidelijk liet zien. Onderweg naar het feest toe is ze angstvallig in haar auto gebleven. Of is ze onderweg gewoon op haar sokjes haar auto uitgestapt om de weg te vragen?

Iedereen was inmiddels gearriveerd. DJ’s Fred en Rob hebben zeer hun best gedaan. Lekker dansbare muziek werd afgewisseld met ‘foute’ muziek. Rob kon het zelfs niet laten (ondanks ‘dreigementen’ van mij) het lied van Kabouter Plop te draaien.

Het was tijd geworden om het dansen te onderbreken voor het spel ‘Kopspijkers’.
De hamers en draadnagels lagen al klaar voor gebruik. Fred en Rob presenteerden het spel. Telkens gingen 2 teams de strijd aan om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Een draadnagel met één slag diep in het hout slaan valt toch tegen, Een diversiteit aan vragen passeerde de revue.
Wat is nu het oudste dier ter wereld? En hoe heten de nichtjes van Katerina Duck? Jorkos deelde de prijzen uit aan het winnende team, bestaande uit John, Nicole en Esmé.

De bitterballen en kaassoufflés werden geserveerd en er werd weer lekker gedanst. Niet iedereen was de dansvloer op te krijgen ondanks het enthousiasme van Jorkos. Maar net zoals vorig jaar hebben we nu eenmaal ‘praters’ en ‘dansers’.

Marjolein en Herma werden door het bestuur uitgekozen om de foutste geklede man én vrouw uit te kiezen. Stiekem is er geprobeerd de dames om te kopen met gratis bitterballen en lekkere drankjes, maar het is niet gelukt. De dames zijn niet om te kopen, heb ik gemerkt.
Marcel en Judy zijn met groot geld beloond voor hun creaties. Die bril van Marcel maakte het ook helemaal af. Judy had een tuttige bloemetjesjurk van haar moeder geleend. Terecht een eerste prijs!
 

Ik vond het een geslaagde avond en dat was ook wel te merken. Want bijna iedereen is tot het eind gebleven.

Conny


Naar verhalen overzicht