Fotopuzzeltocht in Delft 14 november 2004

Op een herfstachtige zondag in november stond de fotopuzzeltocht in de historische stad Delft op het programma. Om ca. 11.00 uur was het verzamelen in partycentrum ’t Karrewiel’ nabij het centrum van Delft. Daar werden we (Jeroen en ik) al door de organisator Susan opgewacht. Meteen werd ons een speelkaart overhandigd die je groepsnummer aangaf.
De opkomst bleek prima, ruim 20 personen wilden deze fotopuzzeltocht meemaken waaronder weer enkele nieuwe of inmiddels al bekende gezichten van gastdeelnemers en partners van deelnemers. Na een korte instructie en het opzoeken van je mede-puzzelaars (aan de hand van het getal op je speelkaart) gingen we van start. Ofwel van punt 1 naar 26 of andersom (van 26 naar 1 i.v.m. korter achter elkaar kunnen starten).

Met een plattegrond/route op een A4-tje en een fotovel op A3-formaat moest je op gemarkeerde punten die op de route lagen de juiste foto er bij zoeken. Dat klinkt eenvoudiger dan het soms was. Zo stikt het in Delft van de torentjes, trapgevels, steegjes en bruggetjes die allemaal enigszins op elkaar lijken. Dus soms was het echt heel goed rondkijken en puzzelen. Verder staat de tijd niet stil dus waren er ook sommige straatelementen inmiddels veranderd en niet meer gelijk met de kennelijk al een paar jaar oude foto’s. Maar dat maakte de uitdaging alleen maar groter. Al lopend kwamen we langs de gezellige grachtjes, steegjes en pleinen van Delft. Het weer tijdens de wandeling was ook heerlijk, geen regen, een graadje of 8 en amper wind. Onderweg nog even wat buitenlandse toeristen geholpen met een foto van hen te maken (‘you make picture please’). De ene toerist helpt de andere zullen we maar zeggen. Het kostte toch zeker meer dan een uurtje om de route te voltooien (hoewel sommige groepen er wel erg de pas in hadden). Als je alles goed had ingevuld dan kreeg je de volgende zin: Delft is een mooie & fraaie stad.

Mocht je nog eens terug willen komen, kijk dan hier: www.delft.nl/toerisme.
 

Na de fotopuzzeltocht werd natuurlijk eerst even met elkaar besproken wat de belevenissen waren. Na even wachten konden we dan aanschuiven voor de brunch.
Na een valse start, de ossenstaartsoep moest eerst nog komen, kon iedereen zelf naar hartelust zijn eten maken. Er was koffie, thee, jus d’orange, melk, diverse broodsoorten, diverse vlees- en zoetbeleg, salade en omelet (lekker!). Als beloning voor de inspanning (en het goed oplossen van de puzzel) stond er een grappig Delftsblauw huisje (hoe kan het ook anders in Delft) klaar als aandenken.

Voor de F4F-ers die in oostelijke richting huiswaarts moesten reizen wachtte nog een ’verplichte’ toeristische route naar huis. Dit om de wegwerkzaamheden op de A12/A20 te ontlopen. Jeroen en ik hadden een probleemloze terugreis en bij mij thuis aangekomen namen we nog een glaasje sap alvorens afscheid te nemen.

Dankzij Susan kunnen we in ieder geval terugkijken op een geslaagde fotopuzzeltocht met een smakelijke brunch.

Martin C.


Naar verhalen overzicht