Knapzakwandeling met midgetgolf 21 augustus 2004

Op zaterdag 21 augustus, rond 11.45 uur, kwamen 19 F4F-ers bijeen op de parkeerplaats bij de N.H. Kerk in Garderen voor de knapzakwandeling. Het was regenachtig. Enkele stonden, door het wachten op de filegangers, te rillen van de kou en waren dus extra gemotiveerd om van start te gaan. Bij het VVV haalden we onze knapzakken op en gingen ondanks het mindere weer goed gemutst op pad. Bij enkele deelnemers verdween al snel de knapzak in de rugzak en werd de stok gebruikt als wandelstok. De route werd gevolgd volgens een duidelijke omschrijving in de bijgeleverde boekjes, toch werd er op een enkele plek getwijfeld omdat de bospaden er soms wel heel natuurlijk en verwilderd uitzagen.

Halverwege de tocht ploften we neer op een grote gemetselde bank in het bos, waar we nieuwsgierig onze knapzakken openden. Deze waren goed gevuld met broodjes, fruit en Fristi. Na een kleine ruilhandel konden de magen gevuld worden en waren we spoedig klaar voor het tweede deel van de tocht.
Het werd een afwisselende tocht, zowel in het landschap (bos en weilanden) als het weer (buien en opklaringen) en voordat we het in de gaten hadden waren we alweer bij het eindpunt. Daar werden de knapzakken ingeleverd en konden we ons opmaken voor het midgetgolf in Putten.

Het woord ‘midgetgolfen’ was inmiddels gevallen, omdat er enige twijfel bestond over een eventuele waterstand in de golfputjes, maar bij aankomst bleken de banen in goede conditie. De F4F-groep werd opgedeeld in kleinere golfgroepjes en het putten kon beginnen. Na veel gemik, wat oh’s en ah’s en het hier en daar zoeken naar golfballen, werd het bijpraten in de kantine over de behaalde resultaten. De nieuwe in aantocht zijnde activiteiten van F4F werden ook al onder de aandacht gebracht en enthousiast besproken.
Enkele namen toen al afscheid van de F4F-groep en de overgeblevenen gingen uit eten in het Steakhouse T-Rex in Putten om daar nog gezellig de dag af te sluiten. Vooral met de vleesgerechten was Steakhouse T-Rex niet te zuinig, dus er was geen enkele reden om met honger naar huis te gaan.

Kortom, de knapzakwandeling/midgetgolf was een gezellige, goed bezochte activiteit en voor mij als F4F-nieuwkomer een kennismaking met vele nieuwe F4F-gezichten. Tot de volgende keer!

Jeroen


Naar verhalen overzicht