Stadswandeling en rondvaart door Utrecht 23 mei 2004

Een belangrijke dag voor Utrecht, opnieuw stond de FC in de bekerfinale en opnieuw werd er gewonnen!
De F4F-ers deden iets anders in het Utrechtse deze dag, een stadswandeling.
Rond half twee uur werd er verzameld aan de voet van de 750-jarige Dom. De een nog even een kopje koffie, de ander op het terras. In het nog magere zonnetje op dat moment.

Onder de enthousiaste leiding van Herman (of heette hij anders?) de gids van het gilde liepen wij door oud Utrecht, het hof met kruiden achter de Domkerk, het Academiegebouw, de Trans via vele binnenplaatsen richting Grand Hotel Karel V.

Via de plekken die zelfs de Utrechtenaren zelf nog niet kenden gingen wij op de Oude Gracht een rondvaart maken met rederij Schuttevaer. Vanaf het water zie je alles anders… Vele werfkelders, mooie bruggen (ongeveer zoŽn 25 totaal passeerden we er) en kerken. Met de begeleidende teksten van de gids aan boord in het Nederlands en Duits met een Nederlands accent kregen we veel feiten te horen. Alleen de verkleinwoordjes maakten het wat kinderachtig en soms ook lacherig.

Na in de zon en niet in de zon wat gedronken te hebben bij Broers, gingen wij op volle sterkte eten bij het Pakhuis ook aan het Janskerkhof. De varkenshaas, spare ribs en dergelijke vonden gretig aftrek.

Hennie dank voor de organisatie, leuk en interessant om Utrecht eens op een andere wijze te bekijken.

Erica


Naar verhalen overzicht