Workshop Stijldansen 18 januari 2004

Op zondagmiddag 18 januari stond de worshop 'stijldansen' op het programma.
Om 14.30 uur moesten we aanwezig zijn bij dansschool 'De Rijk' in Utrecht, de meest bekende dansschool van Midden-Nederland. Na eerst een drankje genuttigd te hebben, begon onze dansles onder begeleiding van een professionele dansleraar, Fred (niet de Fred die wij kennen).

De meesten van ons hadden al eens eerder n of meerdere danslessen gehad maar voor mij was het mijn allereerste dansles. We begonnen met een warming up op muziek van de single Cha Cha Cha. Voor mij ging het net even iets te snel en ik heb dan ook maar vanaf de zijkant toegekeken.

Daarna was het tijd voor de Foxtrot. Dat ging in het begin wat moeizaam, maar uiteindelijk ging het toch nog redelijk. Al was het wel zo dat de dames mij moesten leiden in plaats van andersom, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al was het wel een leerzame les en heb ik er wel wat van opgestoken. Een uurtje was echter wel erg kort om het goed tot je te laten doordringen.

Na afloop zijn we wat gaan drinken en napraten in cafe Broers in Utrecht. Rond 17.30 uur was het tijd om wat te gaan eten in restaurant Den Draek in n van de kelders aan de Oude Gracht. Ik had een grote portie (800 gram) spare ribs genomen, maar dat bleek zelfs voor mij te veel te zijnIk heb toen nog hulp gehad van de twee aanwezige gastleden, maar dat mocht niet baten: dit keer heb ik mijn bord dus niet leeggekregen. Ze waren wel erg lekker! Wat mij betreft was het een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Hennie


Naar verhalen overzicht