Badminton- en squashtoernooi 30 januari 2005

Op zondag 30 januari vond de sportieve badminton/squash-activiteit plaats, georganiseerd door Esmé.

De aanmelders verzamelden zich in het begin van de middag in de kantine van een sportcentrum te Bilthoven. Vooraf even bijpraten met elkaar en ook aftasten: wie er wel eens gebadmintond of gesquasht had.....hoe lang.....en hoe lang geleden.
Toen iedereen gearriveerd was, werden er twee groepen gemaakt. Een groep ging van start met badminton, de ander met squash. Na een uur zou er gepauzeerd worden en van sport gewisseld. We hadden twee badminton- en twee squashvelden ter beschikking. Ondergetekende legde de badmintonspelregels uit en bij squash stonden de spelregels op een bordje bij de banen.

Op de twee badmintonvelden werd gedubbeld. De rackets die we gehuurd hadden waren van prima kwaliteit, maar de shuttles vielen erg tegen. Gelukkig had Hennie eigen shuttles bij, waar we dankbaar gebruik van maakten. Hennie had na acht jaar de smaak van het badmintonnen weer te pakken, vooral het smashen ging hem goed af. Er waren er meer met ervaring, dus werd er al snel flink op los gemept. Shuttles gingen met regelmaat tegen het plafond. Hennie zou die middag 3 shuttles armer worden, deze werden namelijk vakkundig boven op de lampen geslagen. Enkele raakten zo enthousiast over het badmintonnen dat er wilde plannen ontstonden over het oprichten van een eigen badmintonclubje.
Het squashen was een mooie afwisseling met het badminton. Er konden twee personen per veld spelen. Vanachter het glas konden de bankzitters het spel mooi aanschouwen en zonodig enkele ballen weer over de glazen wand teruggooien. Dorris stond met regelmaat langs de zijlijn om als een echte sportfotograaf onze acties op een flitsende wijze vast te leggen.

Rond 5 uur was het sportieve gedeelte van de middag afgelopen en kon er gedoucht worden om fris aan tafel te schuiven bij de Griek Zorba. In dit restaurant, in het winkelcentrum van Bilthoven, werden de magen gevuld en de ervaringen van die dag uitgewisseld. Hier en daar werden wat armen gevoeld en vermoedens uitgesproken over te verwachten spierpijn, maar men kreeg over het algemeen toch wel de vork naar de mond. Ondertussen werd er vooruitgekeken naar de volgende F4F-activiteiten. Voor enkele volgden het weerzien al snel met het carnaval in Roosendaal voor de deur. Rond een uur of acht ging iedereen voldaan huiswaarts.

Jeroen


Naar verhalen overzicht