Boerengolf 13 augustus 2005

Op zaterdag 13 augustus verzamelde een grote groep van 24 personen zich om 14.00 uur in Renswoude om mee te doen met het boerengolf. We werden welkom geheten met boerencake en koffie of thee in een omgebouwde koeienstal. Na een korte uitleg werden we in groepjes verdeeld en konden we de laarzen aan gaan trekken. Het materiaal, dat bestond uit twee golfclubs met klompjes eraan en een handbal, kregen we buiten uitgereikt. Met z`n allen banjerden we daarna de wei in.

Bij het boerengolf is het de bedoeling dat een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen wordt afgelegd. Praktisch houdt dat in dat je door een aantal weilanden loopt en probeert de bal zo snel mogelijk in een ingegraven emmer te krijgen. Met twee groepjes speel je tegen elkaar. Om de beurt moet er iemand slaan. De koeien die ook in de wei lopen mogen niet geraakt worden. Als dat toch gebeurt moet je 1 slag extra tellen. Natuurlijk is het ook mogelijk dat de bal in de sloot belandt.

De eerste groepjes gingen vol goede moed aan de slag. Al snel bleek dat het nog niet meeviel om de bal zo`n heel weiland over te slaan. Vooral niet als het gras bijna tot aan je knieŽn staat. Sommige groepjes gingen hier heel creatief mee om en besloten maar te gaan honkballen, andere groepen bleven eerlijk en schoten dus helemaal niet op.
Na ruim 2 uur lopen in het zonnetje waren de meeste groepen aangekomen bij het eindpunt. Daar bleek dat er nog al grote verschillen waren in het behaalde aantal slagen. Waren er echte talenten bij, of zijn er wat groepen nogal eens vergeten een streepje erbij te zetten? Het was in ieder geval een leuke ontspannen middag: lekker lopen in de zon, actief bezig zijn, letten op de koeienvlaaien en ook nog af en toe een koe proberen te ontwijken!

Wilma


Naar verhalen overzicht