Cabaret: Ernst van der Pasch 5 november 2005

Dorinda had de organisatie van de cabaretvoorstelling van Ernst van der Pasch op haar genomen.
Deze 30 jarige cabaretier stond deze zaterdagavond op de planken in Theater Diligentia te Den Haag met zijn vierde voorstelling: “Scherp Blijven”.
Dorinda had iedereen van te voren benaderd met de mogelijkheid om vooraf gezamenlijk een hapje te gaan eten. Zij had eetcafé NUL70 uitgekozen als locatie.
Zeven F4F-ers gingen op de uitnodiging in en hebben daar van zes uur tot half acht lekker en gezellig gegeten. De auto’s waren kosteloos geparkeerd in de nabije omgeving en vanuit NUL70 gingen we lekker te voet naar het theater. Daar aangekomen waren de overige deelnemers reeds aanwezig zodat we met z’n vijftienen kort daarna de luxe zaal konden betreden waar we over twee rijen achter elkaar stoelen hadden.
Ernst kwam op en begon met een liedje en vervolgens kwamen er leuke, originele stukken tekst voorbij in een verhaallijn die ons zeker aansprak.
Scherp Blijven gaat over liefde en vriendschap, over verbazing en dreigend cynisme. Scherp Blijven is poëtisch en grillig. Parachutes die niet opengaan. Gemiste strafschoppen in laatste minuten. Grote filosofische vraagstukken en valkuilen van het geluk, over Het Leven, en over hoe je dat zou moeten leven. Over waarom angst zinloos is, over het leven en hoe je dat het best kan leiden. Scherp blijven, daar gaat het om. Een programma boordevol overlevingstips voor de beginnende levensgenieter! Volgens Ernst.
Hiermee waren we naar het theater gelokt, en dat bleek erg leuk te zijn, zonder pauze duurde de voorstelling ongeveer een anderhalf uur. Deze jonge cabaretier bleef de zaal boeien met zijn verhaal, grappen, liedjes en feiten over het leven.
Na afloop kon ieder zijn entreekaartje omruilen voor een consumptie, waarna een groot gedeelte van de deelnemers met Dorinda naar een cafeetje gingen om daar gezellig na te kletsen. Uiteindelijk bleven dezelfde zeven F4F-ers over die ook met het eten gekomen waren….
We kunnen terugkijken op een geslaagde avond, ik ga deze cabaretier vaker zien, hij is mijns inziens een uitstekend talent voor de Nederlandse cabaretwereld!

Tenslotte wil ik jullie deze tekst van hem niet onthouden:

Er zijn mensen die beseffen
Dat we doodgaan
Dat alles weer voorbij gaat
Dat we heel ons leven “rood staan”
En dat alles in dat licht staat
Van dat sterven
En gewin
En dat het zin heeft
Als je aan het einde meer bezit
Dan in het begin
Trap er niet in.

Rob


Naar verhalen overzicht