Anders Amsterdam & stand-up Comedy 2 april 2005

Toomler te Amsterdam stond zaterdag-avond op het programma. Met een aantal introducés omdat Marcel onze organisator toch de nodige afzeggingen had gekregen waren wij uiteindelijk 16 man sterk.

Het middagprogramma was een interessant bezoek aan het huis van de toekomst. Jammer dat diverse technische snufjes niet werkten.
Na afloop van dit bezoek ging de groep naar café Wildschut waar het terras opgezocht werd.
Daarna óp naar Toomler!

Iedereen kon het op tijd vinden en men ging van start. Het was die avond Comedytrain, dit hield in dat er vier (soms) redelijk onbekende comedians verschenen met elk een stukje uit hun programma. Vantevoren en tussendoor werd de avond aaneengepraat door een entertainer. Vlot babbelen is een eerste vereiste om bij Toomler op het podium te komen! Platte grappen, gehaaide reacties noem maar op. Het publiek, overwegend jong deed er gretig aan mee, wij zaten niet op de eerste rijen dus bleven buiten schot. Hoewel aandacht krijgen niet moeilijk was, onze buurvrouwen van de Organon, lachten heel hard om de keigave uitspraken.
Van de vier comedians, sprak de 1e de groep het meeste aan, hij was de oudste, zou het daardoor gekomen zijn? Iedereen dacht terug aan zijn eigen tienertoer ook al lang geleden en de ervaringen van een bestelling doen in het Spaans. De vraag blijft altijd wat is echt van de grappen en wat niet??
Na wat gedronken te hebben stopte het redelijk vroeg om 23.00 uur. Sommigen gingen huiswaarts, andere gingen nog het verdere Amsterdamse nachtleven in…

Marcel A., bedankt voor de organisatie in jouw stad!

Erica


Naar verhalen overzicht