Curling 10 december 2005

Op een mistige zaterdag stond de activiteit curling op het programma. Om ca. 14.00 uur was het verzamelen in sport- en partycentrum Hercules. Daar was de kerstsfeer (open haard, kerstboom) al helemaal aanwezig.
Na een kopje thee gingen we de curlingbaan opzoeken. Die bleek in een multifunctionele ruimte te liggen. Deze feestzaal annex danszaal annex vergaderruimte (en wie weet wat ze er nog meer organiseren) blijkt ook dienst te doen als curlingbaan. Echter een ijsvloer was hier niet te bekennen, wel een ‘tapijtvloer’ troffen we er aan.
Benodigdheden voor deze vorm van curling: een lange mat met een startlijn, een voorste lijn, een ‘roos’ (net zoiets als bij darten) en een achterste lijn, 3 ‘curls’ per team, scoreborden en uiteraard enthousiaste deelnemers.

Hoe werkt het dan? Redelijk simpel: om beurten schuiven/gooien de deelnemers hun curl vanaf de startlijn richting roos. Door het gewicht van de curl en de weerstand van de mat klinkt dit simpeler dan het is. Om de curl mooi schuivend te krijgen moet je je concentreren anders vliegt hij alle kanten op, tot groot vermaak van alle aanwezigen. Regelmatig waren er dan ook ploffende geluiden te horen als er weer een curl tegen het podium of een tafel knalde. Maar al gaande de competitie lukte het iedereen vrij aardig om de curls netjes met een vaartje rechtuit te gooien.
Het is de bedoeling om je curl zo dicht mogelijk bij de punt midden in de roos te krijgen. Maar pas op: andere deelnemers kunnen jouw curl wegstoten! En als ie achter de achterste lijn komt, dan is ie uit het spel.
Het team dat één van zijn curls het dichtst bij de punt heeft gebracht verdient 2 punten, het andere team kan nog 1 punt verdienen als ze één van hun curls binnen de lijnen hebben liggen en als die op 1 na dichtst bij de punt ligt. Bij gelijke afstand is het voor beide teams 1 punt.

Met 4 teams hebben we een competitie gespeeld. Iedereen kon uitgebreid zijn kunsten vertonen (er was geen tijdlimiet). Er was wel steeds een duidelijke winnaar, maar uiteindelijk ging het toch om de fun (hoe kan het ook anders bij Friends 4 Fun!).
Tegen vijven was iedereen moe maar voldaan. Er was nog de mogelijkheid om een hapje te gaan eten in Reusel. Met z’n vieren (Dorinda, Monique, Ron en ik) maakten we zo het uitje compleet, de anderen begaven zich door de mist huiswaarts. Bij ‘Graceland’ hebben we prima gedineerd en teruggekeken op een leuke middag.

Martin


Naar verhalen overzicht