Dansclinic "Solo Latin" en jaarvergadering 20 februari 2005

Vóór de ledenvergadering was er een dansclinic georganiseerd door Jorkos bij Dansschool De Rijk in Nieuwegein, waar hij ook zelf les heeft.
Dit keer niet een partner vasthouden zoals het meestal gaat, maar……..solo. Geen zweethanden van de ander die je moet vasthouden en niemand die de ander op de voeten stapt; dat leek me wel wat. Na een welkomstdrankje Dubbelfriss begon het.

De basis was de Merengue. Daar stonden we dan in een kring naar elkaar kijken hoe de leraar en de anderen het deden. Daarna kwam een stapje naar voren en naar achteren erbij. Klinkt simpel hč, maar was in het eggie iets moeilijker; wéér iets nieuws. Oh wat voelde ik me een houten klaas…. zeker vergeleken met een aantal meiden die erbij waren, maar gelukkig stond ik een beetje achteraan. Vooral Monique 2 (toekomstig lid ?) had het helemaal onder de knie. Bleek later dat zij vroeger ook daar bij de Rijk les had gehad en dus snel de pasjes met houdingen weer oppakte.

Nog wat pasjes erbij met fantastische namen zoals “suzie Q” en “la coucharasja” (waarbij je moet voorstellen dat je eigenlijk heel voorzichtig een kakkerkak dood trapt (…) ) en nog iets waar ik de naam van vergeten ben met overstappen wat me alleen langzaam lukte…. De sarcastische opmerking van de leraar dat het geen Sirtaki (Griekse dans..) mocht worden sloeg duidelijk op mij. Heel fijn……

Hierna was ‘t nog even napraten met z’n allen om daarna naar de vergadering te gaan.

Marc


Naar verhalen overzicht