Tussendoor-activiteit: Holiday on Ice 31 december 2005

Op deze dag was er Holiday on Ice. Met een aantal Friends 4 Funners waren we naar de Jaarbeurs in Utrecht gekomen om dit ijsspektakel te aanschouwen.

René had professionele fotoapparatuur bij zich. Zonder te flitsen kon hij vanaf onze zitplaatsen op de eerste rij prachtige foto’s in het donker maken met zijn spiegelreflexcamera. Hij had hier vooraf speciaal toestemming gevraagd bij de organisatie. Het was een lange procedure, maar na twee maanden had de aanhouder toch gewonnen.
De show Diamonds was geďnspireerd door de steen der stenen, waarin de hoofdrolspelers op zoek gaan naar de verdwenen kleuren van de diamant. De reis leidde van de ijsschotsen van Antarctica, via de onderwereld van de "roaring twenties", naar een Middeleeuws schaakspel en het zigeunerleven van piraten.

Er kwam een levensgroot piratenschip op het ijs. Het leek wel op de film Pirates of de Caribean. De piraten vertoonden allerlei kunsten op het ijs. Een groot spektakel met achterwaartse salto’s.
Een spinnenvrouw die hoog in haar web boven het ijs hing, liet allerlei gymnastische elementen zien en een enorme bedrevenheid aan de trapeze. Het was echt een spektakel dat zich niet alleen op het ijs afspeelt, maar ook daarboven.

Dit jaar was er behalve mooi schaatsen en veel kostuums ook veel aandacht geschonken aan allerlei vernieuwende bewegende decorstukken. Dansen met vliegers, vissen en schilderijstukken trokken de aandacht weg van het ijs.

Na afloop van de show kwamen de hoofdrolspelers van het ijs af en gaven ons, de mensen op de eerste rij, een hand. Dit was een hele leuke afsluiter van de show.

John bedankt voor de organisatie. Ik ben volgend jaar absoluut weer van de partij.

Dorris.


Naar verhalen overzicht