Living Tomorrow Amsterdam 2 april 2005

Op zaterdag 2 april hebben we met een groepje F4F-ers een bezoek gebracht aan Het Huis van de Toekomst. Rond half 2 verzamelden we op het grasveld voor dit huis, dat vlakbij de Arena ligt. Even wat zonnestralen oppikken, want het was heerlijk weer.
Om 2 uur was de groep compleet en begon de rondleiding. In het huis kwamen we allerlei nieuwe ontwikkelingen tegen die over een paar jaar al op de markt kunnen verschijnen, zoals een wasmachine die een seintje geeft als er een rode sok in de witte was komt, een badkamer met in de spiegel een tekenfilmpje van 2 minuten zodat kinderen weten hoelang ze hun tanden moeten poetsen en een systeem in de keuken waardoor je het water voor de thee al kunt laten koken voordat je thuis bent.

Sommige uitvindingen waren erg handig, bij andere hadden we toch onze twijfels. Er was bijvoorbeeld een automatisch strijkapparaat, maar dat kostte wel 4 minuten per kledingstuk, waarna je zelf het volgende kledingsstuk weer moest bevestigen. Volgens ons kon dat toch veel sneller met de hand.
Erg jammer was het dat veel snufjes niet werkten. Bij het gastlid Wibo werd bijvoorbeeld een biometrische scan genomen, maar eenmaal in het huis bleek dat het systeem hem niet herkende. Al die dingen die niet werkten zorgden ook voor een enigszins zenuwachtige gids.
Aan het einde van de rondleiding namen we nog een kijkje in Het Kantoor van de Toekomst. Ook hier zagen we een aantal praktische vindingen die het leven op kantoor kunnen veraangenamen. Toch waren er ook dingen die ons niet erg nuttig leken zoals een karretje waarmee je naar een andere afdeling zou kunnen rijden, lopen gaat waarschijnlijk sneller. Kansen genoeg dus voor de uitvinders om de prototypen verder te ontwikkelen.

Na anderhalf uur zat de rondleiding er op. Leuk ons eens te zien wat de toekomst ons gaat brengen, al misten we de hele futuristische uitvindingen.

Wilma


Naar verhalen overzicht