Cabaret: Schudden 16 december 2006

Het lijkt wel een beetje een traditie te zijn geworden; aan het einde van het jaar (zo rond half december) nog even een cultureel F4F-uitje. Vaak in de vorm van een cabaretvoorstelling of iets met muziek. Nou, die ‘traditie’ mogen ze van mij erin houden, ik kan dat zeer waarderen!

Zo stond 16 december de voorstelling ‘Zout’ van cabaretduo ‘Schudden’ op het programma. Alvorens te Voorburg in het knusse theatertje ‘De Tobbe’ de voorstelling te gaan bekijken zijn we met een groepje eerst bij de plaatselijke Italiaan een smakelijke pizza of iets anders van de uitgebreide Italiaanse kaart gaan eten.

Met een goed gevulde maag daarna op naar de voorstelling. Na het bekende bijpraten met de andere F4F-ers konden we het zaaltje in. Helaas hadden we die avond ook een beetje een ‘pechvogel’. Rob had last van een vervelende bloedneus, maar gelukkig hebben hij en Maaike toch nog zo goed als de hele voorstelling kunnen bekijken.

In de voorstelling waren twee karakters, een vader en een zoon die elkaar nog niet zo lang kenden (gescheiden ouders neem ik aan), de rode draad. Zij gingen samen een weekendje vissen of zoiets om elkaar beter te leren kennen.

Naast de personen speelde het ‘huisje’ op het toneel (hun verblijf tijdens het weekendje) een belangrijke rol in de voorstelling. Dit bleek een werkelijk super multifunctioneel huisje te zijn. Grappig wat er allemaal in en om dat object gedaan werd. Het kon aan alle kanten open, dan wel verbouwd worden om steeds een passend decor te zijn voor de gespeelde scènes. Die scènes waren soms humoristisch en soms wat serieuzer getint. Allemaal erg gebruikmakend van de fysieke capaciteiten van de spelers en van het huisje natuurlijk. Het was zeker een andere categorie cabaret dan zeg een Jochem Myer, maar persoonlijk vond ik dit ook een vermakelijke vorm van cabaret.

Overigens sloeg de titel ‘Zout’ op het feit dat er geen zout in het huisje aanwezig was om het eten mee klaar te maken. Zal vast ook nog wel iets metaforisch of overdrachtelijks achter dat zout zitten, maar daar zou ik me niet druk over maken…

Samenvattend kan ik zeggen dat het een leuke cabaretavond was. Met dank aan Dorinda voor de organisatie.

Martin


Naar verhalen overzicht