Tussendoor-activiteit: Carnaval 2006  25 t/m 27 februari 2006

We hadden al weer een tijdje toegeleefd naar de vijf gezellige dagen. Dit jaar vierden we het, na vorig jaar in Roosendaal geweest te zijn, weer in het Kielegat (Breda). Er waren al weer wat reserveringen gedaan voor enkele van deze dagen in hotel Leereveld. Na de serieuze F4F deelnemersvergadering die zaterdag was het s avonds dan weer zover!

 

Zaterdag 25 februari: na het omkleden was het tijd voor de groepsfoto. Iedereen had wederom veel aandacht besteed aan de kleding. Vervolgens gingen we met de groep op stap: Rob, Maaike, Jorkos, Janine, Hennie, Herma, Annouck en ik. In het eerste caf bleek dat wij niet de enigen waren die er zin in hadden. We hebben onder het genot van carnavaleske muziek het carnaval 2006 ingeluid tot in de late uurtjes. Na wat eten zijn we richting huis gegaan. Hier hebben we nog een hele tijd gezellig nagepraat.

Zondag 26 februari: we werden gewekt door muziek die door de straten van Terheijden klonk. Dit bleek de muziek van de carnavalswagens te zijn die zich opstelden voor de optocht. Beneden stond het ontbijt al klaar: o.a. heerlijk warm stokbrood met kruidenboter en rozijnenbollen in combinatie met een lekker kopje thee. Vervolgens hebben we afscheid genomen van een aantal carnavalsvierders. Zoals elk jaar hebben we s middags de optocht in Terheijden bezocht. Ondanks dat dit niet zon grote plaats is, is de optocht zeker de moeite waard: zowel individuen als grote praalwagens. Ik was weer eens de pineut en werd uitgenodigd om even deel te nemen aan n van de objecten. Er werd een foto gemaakt en ik kreeg een briefje in mijn hand met hierop de tekst: u bent binnenkort te zien op www..:??? Ja, dat houd ik liever voor mezelf! Na de optocht hebben we een film gekeken, gegeten en ons vervolgens weer opgemaakt voor de tweede avond.
Rob, Maaike, een vriendin van Maaike met haar vriend, Annouck en ik merkten dat het wat minder druk was, wat zeker zo fijn was! In een aantal cafs hebben we weer een heel gezellige avond gehad: deze avond was er veel meer ruimte voor de polonaise en dat hebben we geweten. In het laatste caf hebben Annouck en ik weer eens de tango gedanst met een vrolijke onbekende Brabander. Dat was weer even geleden. Dat heeft hij wel gemerkt in het begin. Maar na een tijdje ging het weer!

 

Maandag 27 februari: DE optocht van Breda: dit is altijd n van de hoogtepunten van het carnaval! Als je ziet wat hier voor een aantal praalwagens meerijden met muziek en dweilorkestjes erop: dit jaar 114 stuks! Dat is iets dat je zeker niet mag missen, wat wel blijkt uit de tienduizenden mensen die erop af komen. Dit jaar waren zelfs SBS6 en de KRO aanwezig voor opnames die s avonds dan ook zijn uitgezonden. Dit jaar was er helaas een incident: n van de wagens was door zijn as gezakt wat een hele tijd in beslag nam om deze te verwijderen uit de tocht om vervolgens weer door te gaan. Dit is echt sneu voor die bouwers: die zijn namelijk bijna n jaar bezig met het bouwen van hun wagens!
Uiteindelijk hebben we alle deelnemers gezien. Dat was voor mij weer het einde van carnaval 2006. Het accent lag ook bij ons dit jaar weer op de werkelijke waarde van het carnaval: de verbroedering tussen alle rangen en standen. Zoals alle voorgaande jaren dat we dit samen vierden mogen we weer zeggen dat het ook dit jaar geslaagde dagen waren. Op naar 2007!

Monique


Naar verhalen overzicht