Fietstocht te Heusden 7 mei 2006

Op zondag 7 mei heeft Martin een fietstocht georganiseerd door Noord-Brabant met als opstappunt de gemeente Heusden.
Iedereen was mooi op tijd om de tocht van een goede vijfendertig kilometer op tijd te laten beginnen.
Nadat ieder een fiets had uitgezocht en de fietsverhuurder had gezegd dat in de fietstas die op Hennie zijn fiets hing een reparatiesetje voor eventuele pechvogels zat konden we op weg.
Het mooie lenteweer kwam ons heel goed uit, een lekker zonnetje, niet al te warm en af en toe een stevige wind vooral midden in de polder.
De eerste kilometers gingen heel erg snel want we gingen voor de wind in de richting van Dussen waar Martin een pauze had ingepland.
Onderweg nog even heel snel gestopt voor de fotograaf onder ons die een mooie foto wilde maken en wij hadden even de tijd voor een snelle vochtinname.

Kasteel Dussen
Al snel daarna kwam Kasteel Dussen in zicht waar we een pauze zouden houden en er volgens de info die Martin had geraadpleegd een zitje zou zijn en waar we wat konden bestellen, maar helaas het binnenplein van het kasteel was helemaal leeg.
Na een kort gesprek met de twee personen die er rondleidingen gaven kregen we toch een kop thee en limonade, wat heel netjes was dat ze dat voor ons hebben geregeld.
Verder zouden ze gaan uitzoeken hoe het kon dat, in bepaalde info stond, er een zitje en dergelijke aanwezig waren om later in het seizoen niet weer voor verrassingen te komen staan.
Na de pauze weer lekker genoten van de tocht en de leuke gesprekken die er onderweg gevoerd werden.

Klapband voor Arjan
Na een kosteloze overtocht via het veer van Dussen richting Sprang-Capelle en Waalwijk gefietst.
De hele tocht was tot nu toe heel erg prettig verlopen tot er een hele harde knal hoorbaar was en de hele groep snel tot stilstand kwam.
Wat was het probleem, helaas een klapband en dit keer was het niet Hennie die de pechvogel was maar nu was het Arjan.
Een grote scheur in de buiten band, na enig overleg toch maar geprobeerd om de band te plakken wat gelukt is zodat Arjan de laatste acht kilometer toch fietsend af kon maken.
We zijn verder zonder problemen weer bij de fietsverhuurder gearriveerd.
Met een groepje zijn we wezen eten bij een pannenkoek restaurant in het hart van Heusden wat heel erg lekker was.

Na het eten nog een wandeling rond Heusden gedaan en daarna ging ieder huiswaarts.

Al met al een geslaagde dag.

Carel


Naar verhalen overzicht