KanoŽn over de Krommerijn 12 augustus 2006

Een stralende zon, korte broeken, zomerjurkjes, zonnebrillen en een grote groep F4F-ers. Een middagje genieten midden in de natuur over de Krommerijn. Met water spetteren en elkaar nat maken met de peddels. Een wedstrijdje wie er als eerste zou aankomen. Dat sfeerbeeld had ik voor mij tijdens de aanmelding voor deze activiteit.

Helaas, het weer zat ons niet mee deze middag. Ondanks het sportieve alternatief van onze organisator Annemieke is het aantal deelnemers toch laag gebleven. De afstand en deze buitenactiviteit waren voor een aantal F4F-ers reden om thuis bij de verwarming te blijven. We bleven met 10 sportievelingen over.

 

Na een warm drankje durfden Marcel en Erica het wel aan. Ze kregen helaas verder niemand mee het water in. We zwaaiden ze uit en gingen aan de wandel. Een gevarieerde voettocht langs weilanden en landgoederen. Gaanderweg begon het opnieuw te regenen. Gelukkig liepen we net onder een viaduct door en konden we even schuilen. Marcel en Erica kwamen er ook net aan gepeddeld.

Onderweg kwam er een nieuwe mooie bolide aanrijden, dat kon alleen Hennie zijn!
Pieter had zijn eigen kano meegenomen en schoof aan bij het eten in Thee- en Pannenkoekenhuis Rhijnauwen.

Na het eten namen we een alternatieve route. Na de groepsfoto namen we afscheid van Pieter, en liepen Jorkos achterna het bos is. Wist je trouwens dat Rhijnauwen de naam is van een jeugdherberg, van het thee- en pannenkoekenhuis en van een midden-19e eeuws fort, dat deel uitmaakt van een gordel verdedigingswerken om Utrecht? Er is daar nooit een schot gelost. 

Fort Rhijnauwen heeft zijn militaire functie al lang geleden verloren.
Voor een aantal kwamen de herinneringen nog even terug van het trouwfeest van Rixt. Die heeft haar huwelijksfeest nog niet zo lang geleden in deze sfeervolle jeugdherberg gevierd.

Bij het verhuurbedrijf dronken we nog wat en namen tijdelijk afscheid van elkaar. Ondanks het slechte weer was het een gezellige middag. En daar ging het tenslotte om!

Conny


Naar verhalen overzicht