Bezoek dierenpark Oliemeulen 22 oktober 2006

De organisatrice Esmé had alles geregeld maar kon er zelf niet bijzijn omdat ze het hele weekend thuis moest werken. Gelukkig had ze Martin bereid gevonden om haar taak over te nemen.
Toen we aan kwamen rijden vroegen we ons af of we wel goed zaten, het leek een doodgewone woonwijk zoals in elke plaats voorkomt…. Die enge spinnen, slangen en andere beesten zouden ze toch niet ergens bij iemand thuis houden ???
Gelukkig hadden we later het gebouw gevonden waarin dit dierenpark gevestigd was.

 

Na wat gebabbel tot de groep compleet was zijn we naar binnen gegaan. Daar waren ze: al die spinnen enzo….. Gelukkig zaten ze allemaal achter glas….pffff….. Met wat beestjes kijken en wat gezellig bijpraten met andere funners wachtte we vol spanning af tot de aangekondigde demonstratie. Twee dames gaven een goede uitleg over spinnen. Maar toen gebeurde het, je mocht even een spin op je hand houden…..
Natuurlijk wilde ik me niet laten kennen en hield ook maar m’n hand open en de medewerkster zette de spin op m’n hand…..viel best wel mee. Hij/zij zat daar lekker rustig op m’n hand en deed niets dan gewoon staan te staan. Dat viel mee! Later kwam de medewerkster nog met een slang langs. Je mocht kiezen, óf even aaien óf je mocht ‘m om je nek. Tja, dan gaan we maar voor het eggie; leg ‘m maar in m’n nek hoor ! Dus ik had een echte slang in m’n nek…voelde prima aan hoor.
Wat me wel even opviel is dat iedereen goed meedeed op twee personen na……Monique en onze René. Monique durfde de slang nog wel te aaien maar van de spin moest ze niets hebben. Maar wat schetste m’n verbazing, dat kleine mannetje met z’n grote mond was bang voor zo’n lief klein spinnetje! Ook van die slang moest René niets weten! Een of ander flauw smoesje dat hij nog wat foto’s moest nemen…..Wie had dat nou gedacht….

Later was er nog een demonstratie met roofvogels. De medewerkster hield een stukje vlees tegen haar handschoen en “Piet” de reuzenuil kwam met een noodgang aanvliegen en belandde netjes op de handschoen. Met nog wat imposante vogels was het een bijzondere show. Erg leuk trouwens om die grote vogels over het publiek te laten vliegen, bukken!

Een aantal funners ging nog wat met elkaar eten maar Dorris en ik gingen weer terug naar huis.
Ik vond het een leuke activiteit, bedankt voor het organiseren Esmé en Martin!

Marc


Naar verhalen overzicht