Percussieworkshop 4 februari 2006

Op deze zaterdagmiddag hebben we met 13 F4F muziek gemaakt!
We verzamelden om 15.00 uur in Utrecht voor het gebouw van Parnassos. Toen iedereen zoŽn beetje aanwezig was, ging Rixt alvast naar binnen, daar bleek dat ze nog niet op ons gerekend hadden. Naar wat heen en weer bellen is de leraar van onze workshop ‘opgetrommeld’. Zo konden we met enige vertraging om ± 15.15 uur met onze workshop percussie beginnen.

Onze leraar (Ruud) nam ons mee naar de kelder van het gebouw, waar we onze les zouden gaan krijgen. Hier werden we verwelkomd met een hoop drum lawaai, in deze ruimte die voorzien was van een dubbele wand, konden we dus herrie gaan maken op onze trommels.
Nadat Ruud de trommels voor onze workshop gepakt had, gingen we in twee halve cirkels zitten. Hierna begon Ruud met de les. Hij vertelde eerst de verschillen tussen de verschillende trommels, en waar ze vandaan kwamen. Hierna deelde hij deze uit, zodat iedereen een trommel had! Nu begon hij de techniek van het slaan op zoŽn trommel uit te leggen, en dit moesten we meteen klassikaal spelen, wat een hoop lawaai veroorzaakte! Naar wat geoefend te hebben begon het bij iedereen steeds beter te gaan, ik had niet gedacht dat je al
zo snel zoŽn instrument kon spelen. Hierna ging Ruud door met verschillende ritmes te leren. Deze ritmes hebben we diverse keren gespeeld. Ook hebben we gerouleerd met de verschillende trommels. Zo kon je goed het verschil en geluid horen van de verschillende trommels. Verder werd er ook nog gebruik gemaakt van diverse andere percussie-instrumenten waaronder de bel.

 

Tot slot moesten we twee ritmes spelen, waarbij hij de groep in tweeën had gesplitst. De ene groep het eerste ritme, de andere groep het tweede ritme en dit gelijktijdig. Tijdens deze uitvoering zong hij hier ook nog bij! Ik vond dat het erg goed ging, allen gingen we steeds sneller spelen, waardoor ik het ritme nogal eens kwijt was! Ruud was erg tevreden over ons, ik had ook niet gedacht dat je al zo snel, zo redelijk kon spelen. Ik vond het een erg leuke en geslaagde middag. We namen afscheid van Ruud. Een groot deel van de groep is daarna nog wat gaan drinken en eten bij Eetcafé Eigenschuld!

Arjan


Naar verhalen overzicht