Petanque (Jeu de Boules) 21 mei 2006

Ik vond het gelijk een leuke activiteit toen ik het Jeu de boules in de agenda zag staan en heb me direct opgegeven. Net zoals vele anderen heb ik dit wel eens op de camping gespeeld toen ik nog klein was en dat was altijd gezellig.

Op deze zondag de 21e kwam ik op de locatie aan en zag ook wat anderen zoeken naar de ingang. Maar ja, we hebben het gevonden.

Er zaten al een aantal andere deelnemers binnen en toen iedereen z’n drankje had, kregen we een korte uitleg van iemand van de jeu de boules vereniging waar wij te gast waren.

Met goed weer werd er buiten gespeeld maar met de natte grond buiten bleven we lekker binnen in hun grote “loods” die ze tot hun beschikking hadden. Perfect toch !

Omdat we met z’n zevenen waren moesten we ons eerst verdelen in 2 groepen.
De ene groep van 3 personen speelden voor zichzelf en de ander groep van 4 speelden 2 tegen 2.

De regels zijn eigenlijk heel simpel maar bleek soms voor ons wat lastig.
Heel simpel gezegd: wie of welk team het dichtste bij het kleine balletje ligt heeft gewonnen.

Natuurlijk gaat het soms tot de millimeter en bleek een rolmaat, een hand of soms een
schoen (maat 45) een handig hulpmiddel te zijn om te meten……..

Na het eerste potje gingen we pauze houden en even napraten over onze ervaringen. Met de vriendelijke prijzen van deze vereniging waren de drankjes en tosti’s erg populair.

Na de interne mens tevreden gesteld te hebben gingen we terug het speelveld op en werd ik uitgedaagd door Hennie (…). Ook bleken er een aantal een (zondags)dip te hebben. Deze dippers keken van de kant toe hoe wij als fanatiekelingen voor het “eggie” gingen spelen.
Aangezien deze sport voornamelijk door oude mensen gespeeld worden kan het toch niet zijn dat ze moe waren? Of misschien stiekem wel? Later hadden een aantal dippers zich hervonden en gingen een kort potje spelen.
Ik heb het heel leuk gehad en zie dat mezelf wel doen als ik later oud ben.

Jorkos bedankt voor het organiseren !

Marc


Naar verhalen overzicht