Sportclinic 25 febuari 2006

Zaterdag 25 februari beloofde voor mij een drukke F4F-dag te worden. Al ’s ochtends vertrekken naar Woerden alwaar er een sportclinic op het programma stond. Daarna kort pauzeren en meteen door naar de jaarvergadering in Nieuwegein, vervolgens nog een hapje oriëntaals eten met enkele F4F-ers en dan thuis nog even de belangrijkste actiepunten van de vergadering opschrijven voordat ik ze zou vergeten…

Maar goed, laten we beginnen bij de ochtend. Na een redelijk relaxte rit (wel veel wind/koud weer!) kwam ik ruim op tijd aan in Woerden bij de sportschool van Marc waar we eerst even konden bijpraten en enkele andere sportievelingen konden bewonderen die zich al boksend aan het uitleven waren of op de vele fitnessapparaten zich in zweet aan het werken waren.
Toen was het eindelijk zover, we gingen gezamenlijk naar de bovenzaal om daar mee te maken wat ‘Kickfun’ en ‘Pilates’ nu eigenlijk is. Eerst maar eens een beetje de spieren losmaken. Beetje onwennig een aerobicsachtige routine op een lekker vlot deuntje. Het ritme te pakken krijgen kost wel enige moeite, maar in de grote spiegels kun je de instructrice en jezelf goed volgen.

Na een korte uitleg mochten we dan aan het echte werk beginnen, bokshandschoenen aan en je uitleven op een soort mobiele bokszak. Belangrijk: handen hoog houden (bij de kin) en vanuit de schouder stoten! Ja, ik heb het onthouden… Dus toch niet zo zeer rammen maar met de juiste techniek proberen effectief te raken. We deden enkele variaties (ook met kicks) en later bij wijze van spel moest je in duo’s elkaars reactievermogen testen; door aantikken van de andere persoon op de schouder of bij de heup moest je die persoon een routine laten doorlopen. Bijvoorbeeld: 2x snel achter elkaar met rechts stoten, 1x kick links, 1x stoten links. Dit resulteert in een iets vermakelijks, maar voor de uitvoerende betekent het wel koppie er bij houden anders loopt het in de soep.

Het tweede gedeelte van deze ‘clinic’ was een introductie in Pilates, naar het schijnt oorspronkelijk ooit begonnen als een soort revalidatietherapie. Hierbij geen heftige moves maar juist zeer gecontroleerde rek- en strekoefeningen. Dit ter bevordering van de algehele lenigheid, coördinatie, etc.
Nou, je gebruikt inderdaad spieren die normaal niet zo veel te doen hebben. Toch kon iedereen goed meekomen met de oefeningen. Ademhaling en herhaling van de oefeningen zijn van belang voor een goed resultaat. En ik moet zeggen, het brengt je echt tot rust.

 

Het was een hele leuke clinic. Twee heel uiteenlopende sportelementen maar beide zeker de moeite waard om eens te proberen. En geen last gehad van spierpijn, dat is een goed teken.
Er was daarna voldoende tijd om je lekker op te frissen en nog wat te drinken/eten alvorens je naar Nieuwegein te begeven voor de jaarvergadering. Deze verliep mijns inziens goed (klein beetje uitgelopen). Al die inspanning maakt hongerig dus het Chinees-Indische buffet smaakte me goed.
Sommigen hadden nog energie genoeg voor een avondje carnaval, maar ik hield het voor gezien. Moe maar voldaan sloot ik de dag thuis af.

Martin


Naar verhalen overzicht