Levend Stratego 24 juni 2006

Gelukkig ging de activiteit die John had georganiseerd door !
Vooraf waren er wat zorgen i.v.m. het minimum aantal van 10 personen. Na een herhalingsoproep lukte het allemaal en ging het door.
Plan B midgetgolf was ook leuk geweest hoor….

Op deze mooie dag gingen we eerst verzamelen in het huis van (pasgetrouwde) John en z’n Mariska.
Na een drankje en wat bijpraten met andere F4F-ers kregen we een korte speluitleg, een rang en een plattegrond van het speelveld.
Ook werden de teams ingedeeld wat een zekere rivaliteit veroorzaakte (rood óf blauw……)
Hierna gingen we naar een grote open plek met wat bomen en bosjes en daar begon het dan.
Eerst kreeg je ongeveer 10 minuten de tijd om de vlag te verstoppen en mag je echt beginnen met de vlag van de tegenstander te zoeken.

Tja, waar verstop je een vlag die de tegenstander moet gaan zoeken ??? Achter een struik, een holle boom of in de boom ???? Lastig, lastig…..
Achteraf bleek onze vlag in de boom toch makkelijker te vinden zijn dan we dachten….

En hoe gaat het spel dan ?
Iedereen heeft een rang (verkenner, generaal, maarschalk, spion en bom) en die kan een andere rang overtreffen waardoor de “lagere” af is en terug moet naar de spelleider om 1 minuut te wachten totdat hij/zij terug mag in het speelveld met een nieuwe rang. Je zal naar je tegenstander toe moeten gaan en jouw kaartje laten zien. Dan wordt het duidelijk wie dan het hoogste is. In die tussentijd mag de rest de vlag van de tegenstander zoeken. Als die vlag van de tegenstander gevonden wordt moet die naar de spelleider gebracht worden en is het spel voorbij.

En na elke ronde moet je je kaartje met je rang weer inleveren en krijg je voor de volgende ronde een nieuw kaartje. Er waren mensen die weer iets creatiefs hadden bedacht…….
Als je nou je oude kaartje bewaart en een nieuw kaartje krijgt heb je 2 rangen en dan kan je kiezen wat je wilt zijn…….heel makkelijk om een maarschalk (de hoogste..) en een bom te zijn (boem)…….Verrassend was het idee om een “nepvlag” te maken…..mooie afleiding…..
Na ongeveer 8 ronden was het afgelopen en gingen we op deze mooie zomerse dag een welverdiend ijsje halen en nog even napraten over deze ervaring.

Bedankt John voor de organisatie, het was leuk.

Marc


Naar verhalen overzicht