Tennisclinic 12 maart 2006

Op zondag 12 maart om 10.45 uur verzamelden 8 sportieve F4F-ers zich in Sportcentrum Health City te Vught voor een tennisclinic georganiseerd door Herma. De deelnemers waren: Martin; Arjan; Dorris; Jeroen; Monique; Rob; Willemijn (gastdeelneemster) en ons grootste tennistalent Herma.
Ook René was van de partij en blonk uit in zijn rol als sportfotograaf. Waarschijnlijk staat er een flitsende foto van hem bij dit artikel.

Om 11.00 uur stond iedereen klaar op de tennisbaan voor een training van 1,5 uur door de ingehuurde trainer. We startten met een warming-up om vervolgens de forehand, backhand en service te oefenen. Alle slagen werden vooraf technisch uitgelegd door de trainer en het even aantal van 8 personen kwam mooi uit voor de 2 banen die we ter beschikking hadden. Aan het eind van de training werden er op halve banen enkelpartijen gespeeld om het wedstrijdelement er aan toe te voegen. Natuurlijk waren we benieuwd wat de trainer van ons niveau vond en enkele reageerden erg enthousiast toen de trainer ons inschatte op niveau 8 en 9. Maar helaas, 9 is het laagste niveau bij tennis en 1 het hoogst. Kortom, nog genoeg voor ons om bij te leren en het tennisniveau op te krikken.
Na 1,5 uur training was het even lekker bijkomen in de kantine; even tijd om wat te eten en te drinken. De tennisclinic werd vervolgens afgesloten met een half uur vrij spelen op 2 banen. Er werden 2 dubbelpartijen gespeeld om datgene wat we geleerd hadden eens echt in de praktijk te brengen. Gelukkig was Herma erbij om nog wat broodnodige aanwijzingen te geven over hoe zo’n tenniswedstrijd nou gespeeld moet worden. Zoals de toch wel eigenaardige telling; wanneer en wie er moet serveren; hoe op te stellen op de baan, etc...

Na afloop van de tennisclinic waren er positieve reacties bij de deelnemers. De meesten vonden het wel lekker om flink tegen zo’n bal te meppen (en daar heb je eigenlijk al die training en uitleg niet voor nodig, maar je raapt je wel suf). Daarna werd er in de kantine nog wat gedronken en nagepraat en kon men gedouched weer fris naar huis.

Herma, bedankt voor deze sportieve en gezellige middag. Dankzij enkele slagenwisselingen tussen jou en de trainer tijdens de demonstratiewedstrijd hebben we nog even kunnen zien wat tennis op hoger niveau is. Misschien een inspiratie voor enkelen om nu ook op tennis te gaan?
Tot een volgende F4F-activiteit!

Jeroen


Naar verhalen overzicht