Bezoek museum Beeld en Geluid in Hilversum 30 juni 2007

Na ruim een jaar lidmaatschap was ook ik aan de beurt; in het najaar werd ik benaderd om een activiteit te organiseren. Gelukkig had de activiteitencommissie ook al een activiteit voor mij bedacht. Een bezoek aan het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum.
Op 30 juni verzamelden een groot aantal Friends 4 Funners zich in de hal van het museum. Bij de kaartverkoop kreeg iedereen meteen een ‘toverring’. Een ring die niet alleen toegang gaf tot het museum, maar ook een ring waarmee o.a. filmpjes geactiveerd konden worden.
Met een groot gedeelte van de groep bezocht ik aan het begin van de dag een documentaire met beelden van de afgelopen eeuw. Na de documentaire was ik iedereen echter al snel kwijt. En dat gold geloof ik voor velen van ons. Een echte groepsactiviteit was het met andere woorden niet.

In het museum is van alles te zien met betrekking tot TV en radio. Veel oud beeldmateriaal (bijvoorbeeld Marco Borsato bij de Soundmixshow en een fragment uit Medisch Centrum West), maar ook werd de mogelijkheid geboden te ervaren hoe het is om mee te doen aan een quiz of te spelen in een soap.

 

Na het bezoek aan het museum hebben we met een gedeelte van de groep nog gezellig gegeten in een restaurant in Hilversum.

Willemijn


Naar verhalen overzicht