Workshop bonbons maken 10 maart 2007

Op 10 maart verzamelden we ons met een grote groep (21 personen) F4F’ers in Schaijk voor een workshop bonbons maken bij van Peppelen. Iedereen was keurig netjes op tijd in Schaijk. Nadat we ons kopje koffie, thee of een ander drankje genuttigd hadden werd het tijd om aan de workshop bonbons maken te beginnen. De begeleidster van de workshop had inmiddels lootjes gemaakt en ieder kreeg zijn/haar eigen taak op deze manier toegewezen, na het handen wassen en een short te hebben aangedaan konden wij beginnen aan de workshop.
Ikzelf ging samen met Rixt pistacheschuimpjes maken met chocolade. De eiwitten werden in een kom met suiker gedaan en vervolgens werd dit verder opgeklopt. Ik trachtte op dat moment de pistachenoten met een deegroller fijn te krijgen, spierballen kweken dus! Nadat dit alles gereed was, ging het mengsel van eiwitten en suiker samen met de pistachenoten in een grote kom alwaar het werd samengevoegd. We deden het mengsel in een grote spuitzak om er vervolgens mooie rozetjes mee te maken, al had ik hier een ander idee bij.
Op deze manier had ieder zijn eigen taak gekregen, de andere taken waren zoal chocoladehoorntjes gevuld met vruchtenroom, truffels maken, witte rozijnen bonbonblok en vergeet vooral de chocolade-letters niet, gemaakt door René, Arjan en Deborah. Eerst werd dit op papier uitgetekend, er waren standaard letters tot hun beschikking. Ze hebben van iedere deelnemer de eerste letter van de voornaam en achternaam in chocolade gemaakt, een heel karwei dus.

Nadat alle ingrediënten “gereed” waren, gingen de zelfgemaakte bonbons de koelkast in om er extra snel weer mee verder te kunnen.
In die tijd konden wij onze eigen bonbondoosjes maken, dit was dus duidelijk niet aan mij besteed, het leek eerder meer op een frietzakje dan een doosje bonbons. Er zijn wel hele mooie creatieve doosjes uit voort gekomen. Nadat eenieder zijn/haar bonbondoosje gereed had kregen we een demonstratie, waarna we het daarna zelf af mochten maken, hoe je de bonbons kunt versieren met een spuitzakje met chocolade, en hoe je schuimpjes in de chocolade kon dompelen. Ook bovenop de chocolade hoorntjes gevuld met vruchtenroom kwam nog een extra laagje chocolade. Nadat alles gebeurd was, werd het tijd om onze bonbondoosjes verder te gaan versieren en een groepsfoto te maken.

 

Na afloop van het bonbons maken zijn we met een groepje nog blijven eten bij van Peppelen. Op het moment dat we in de eetgelegenheid aankwamen bleek er ook een ander gezelschap te zijn. Zij waren gelukkig snel weg richting een andere zaal zodat wij op een leuke en rookvrije wijze aan ons diner konden beginnen. Om onze hongerige maagjes wat te stillen kregen we vooraf stokbroodjes met kruidenboter. Maaike en Rob hadden het lef om als enige te kiezen voor een 3 gangen verrassingsmenu. Je had op deze manier alleen de keuze of de voorkeur uitging naar vlees of vis. Ik heb maar voor de veilige manier gekozen, “Gehaktbal van Slagerij Kraaij”, hoe kunnen ze het bedenken, maar achteraf wel lekker. Op tafel werden verschillende soorten groenten weggezet, één hiervan viel uitermate goed in de smaak…..
Nadat onze maagjes weer gevuld waren, keerden we huiswaarts. Ik ben van mening dat we van een gezellige, maar toch wat chaotische middag genoten hebben!

Marjolein van M.


Naar verhalen overzicht