Spinning 11 februari 2007

Op zondag 11 februari 2007 stond de activiteit Spinning op de agenda. Ik had deze activiteit georganiseerd. Een hele sportieve activiteit maar helaas had ik maar 3 aanmeldingen. Misschien toch iets te sportief voor de F4F-ers?

Om 10.30 uur kwamen Martin en Arjan aan op de sportschool Body Fit in Nieuwegein. Ikzelf sport hier regelmatig dus ik zorgde ervoor dat ik ze kon ontvangen. De les was gratis voor ons omdat de sportschool die week een “Get Active Campagne” organiseerde. Dit doen ze een aantal keren per jaar. Iedereen kan in die week gratis lessen volgen om zo kennis te maken met de activiteiten op de sportschool. De spinningles begon om 11 uur dus hadden we tijd genoeg om ons om te kleden. Voor de les kregen we een kleine rondleiding door de sportschool. Beneden hebben ze een gezellige bar met de fittnessruimte ernaast. In de aerobicszaal worden onder andere bodysteppen, bodypump en bodycombat gegeven. De spinningzaal is op de 1e etage. Het is een grote zaal met 30 spinningfietsen. Spinning is een intensieve sport. Je moet het niet zien als een uurtje gewoon fietsen. Wij kregen een RPM les. Dit is een les met veel intervallen. Je begint met een warming up. Je fiets “in” om je spieren los te maken en op te warmen. Gewoon lekker trappen in een normaal tempo. Daarna begonnen we met de les.

De instructrice legde uit wat we iedere keer moesten doen. Als we “berg op” moesten fietsen dan gaf Ilja, onze instructrice, aan dat we de weerstand moesten aandraaien. Het is een wieltje waar je dan aan moet draaien. Het betekent dat je dan zwaarder gaat trappen. Heel goed voor je kuitspieren. Ook je hartslag gaat omhoog. Weerstand terug betekent dat je lichter gaat trappen. Martin, Arjan en ik hebben onze eigen tempo aangehouden. Ik heb de weerstand niet erg hoog gezet omdat ik anders geen energie meer over had aan het eind van de les. Je voelt zelf tot hoever je kunt gaan. Het was erg lekker om zo een klein uurtje intensief bezig te zijn. We werkten ons in het zweet en na de cooling down konden we lekker uitblazen aan de bar met een drankje. Nadat we gedoucht en omgekleed hadden gingen we iets eten. Om 14.00 uur was het tijd om naar het Buurtcentrum De Boog te gaan voor de jaarlijkse deelnemers-vergadering. Het was een leuke en geslaagde activiteit.

Esmé


Naar verhalen overzicht