Steppen in het mooie en gezellige Brabant 9 juni 2007

Steppen in Den Bosch? Waarom zou je daar aan mee doen? Een aantal van ons hebben daar inderdaad geen positief antwoord op kunnen vinden, gelukkig een heleboel anderen wel!
Monique had de bezielende coördinatie over de dag. Het verzamelpunt was het transferium aan de Vlijmenseweg in Den Bosch waar we om 14:00 uur met een groepje vertrokken richting het centrum. Een aantal mensen waren al in het centrum en aan aantal waren op een andere manier al in het centrum terecht gekomen. Op zich was het een ideale manier van parkeren. Twee euro voor de hele dag je auto kwijt inclusief busretourtje naar het bruisende centrum! In de bus raakte we in een gesprek met een ‘Den Boscher’, hij wist ons uit eigen ervaring te vertellen dat het steppen heel leuk zou gaan worden en dat kunnen we nu achteraf ook beamen!

Toen we op de grote markt de bus uitstapten zagen we direct al een aantal andere mensen er vrolijk op los steppen. Direct maar door het cafe Zomer & Zomer wat het verzamelpunt was. Het straatje waar cafe Zomer & zomer in ligt is erg gezellig, vol met terrasjes en vooral: steppers! Iemand van de organisatie haalde uit een kelder voor ons allemaal een step.

Onze Zeeuwse Marjolein was de gids. Zij had zich opgeworpen om de kaart te lezen die dan ook vast zat op haar stepstuurtje. Voorop gaf zij de richting aan waarheen we moesten steppen. Al na een kwartier steppen ontdekten we allerlei spieren waarvan we niet eens wisten dat we die hadden… Gelukkig hadden we van de organisatie allemaal een flesje frisdrank meegekregen. Deze waren dan ook een welkome verfrissing na de eerste inspanning.

Om de gezelligheid hoogte houden besloten we de route ietsje in te korten. Op die manier zagen we wel de mooie plekken alleen in een ietsje sneller tempo. We hadden namelijk de volgende “activiteit’ al in ons hoofd: Iets drinken in een café op de grote markt.

Met de omvang van onze groep was het even lastig een plekje te vinden waar we gezellig met zijn allen bij elkaar konden zitten. Uiteindelijk vonden we een leuk café waar de biertjes, frisdrankjes en theetjes erg goed smaakten! Dit was de plek waar de groep uiteindelijk ook splitste, een aantal vonden het leuk om nog ergens wat te gaan eten, anderen hadden afspraken elders.

Monique had een goede restauranttip gekregen van de mensen van café Zomer & Zomer. Was inderdaad een leuk en gezellig restaurant met goed eten. Na een gezellige dag en avond zijn we naar het station gelopen voor de mensen die met de trein waren, waarna de rest met de bus naar het transferium zijn vertrokken om daar ieder zijn eigen weg te gaan..

Joris


Naar verhalen overzicht