Theetuin en stadswandeling Weesp 14 april 2007

Zaterdagmiddag verzamelden we ons op station Weesp. Het was lekker voorjaarsweer en er waren drie nieuwe gastdeelnemers bij: Joris, Randy en Ingrid D.. Langs de stadsgracht liepen we naar het Weesper Automaten Kabinet. Dit is een museum met een collectie van meer dan 300 antieke mechanische automaten. Na een korte introductie door een enthousiaste medewerker en een kopje koffie/thee mochten we de automaten zelf uitproberen.

Er waren allerlei soorten automaten zoals behendigheids-, verkoop- muziek-, en speelautomaten. En verder kermistoestellen, weegschalen, waarzeggers, mechanische goochel-trucs enz. We kregen wat oude munten die we erin konden gooien. Persoonlijk vond ik het automatische voetbalspel erg leuk, evenals de voorspellingsmachine. Verder ook een soort flipperspel en een golfspel. Toen we allen uitgespeeld waren, gingen we op pad door Weesp.
Langs het fort met de gracht eromheen liepen we naar de theetuin. We hebben alle prachtige tulpen bewonderd en zijn daarna langs de stadswallen om het stadje Weesp heengelopen. Het was er prachtig groen. John en Mariska hadden originele Weesper moppen gekocht en die hebben we onderweg genuttigd, heerlijk. In het stadje hebben we een Italiaans ijsje gegeten en zijn toen langs de Vecht gaan lopen. Op een gegeven moment waren we de weg kwijt en zijn we uiteindelijk weer teruggekeerd naar Weesp. Daarna was het heerlijk uitrusten op een terrasje. Martin en Annemieke wilden nog meer cultuur snuiven en zijn nog naar het gemeentemuseum geweest. Een gedeelte van de groep is daarna uit eten gegaan en de rest ging terug naar station Weesp. Het was een heerlijk ontspannen middagje. John en Mariska bedankt voor de organisatie.

Ingrid V.


Naar verhalen overzicht