De jaarlijkse feestavond 3 mei 2008

Een jaar na het jubileumjaar 2007 waarin F4F 10 jaar bestond, had de feestcommissie de zware taak om weer een nieuw thema te bedenken en een leuk feestje te gaan bouwen. Sinds dit jaar was Maaike extra toegetreden in de commissie die al bestond uit Hennie, Annemieke en Rob.
Na enkele voorstellen kwam het thema van dit jaar tevoorschijn: “Frans terras in de jaren ‘80”. Dit was een combinatiethema waar we een passende interieurinrichting en invulling van de avond konden maken.
Maaike ging zich richten op het vinden en bestellen van artikelen voor de aankleding, Annemieke bedacht ideeŽn voor het vermaak en de inwendige mens, Hennie had zijn inzet als barman en dacht mee met Rob aan de zaalindeling en Rob ging de uitnodigingen maken en de favoriete muziek Top 5 inventariseren bij de deelnemers en de bijpassende muziek verzamelen.
Op de sluitingsdatum van aanmelding voor deze officiŽle agenda activiteit telde Rob 21 aanwezigen, waarvan er 2 partners waren van de betreffende deelnemers.

De feestlocatie werd aan het eind van de middag veranderd met de extra hulp van Carel in een gezellige ruimte vol met Franse artikelen en vele jaren ’80 elementen. Een heuse Jeu-de-Boules baan met echt zand en twee sets ballen zag het levenslicht, Franse terrastafeltjes met bijpassende stoeltjes, sfeervolle verlichting op vrijstaande pilaren en veel leuke aankledingdetails bepaalden de inrichting.

Een groot 4-op-een-rij spel en jaren ’80 muziekfeiten aan de wanden waanden je zů 20 jaar terug in de tijd.
De deelnemers hadden vantevoren het verzoek gekregen om in stijl gekleed te komen en een groot aantal had zijn best gedaan om zo origineel mogelijk verkleed te komen. De eerste gasten druppelen binnen na acht uur binnen. De commissieleden waren net op tijd klaar met het vele werk dat de opbouw met zich mee bracht. Korte broeken en rokjes, hoog witte sokken gehalte en extra aandacht aan het gehele uiterlijk en kapsels bracht een verscheidenheid binnen en bij elke bezoeker was het afwachten wat die er van gemaakt had. Jorkos kwam zelfs met een echt stokbrood onder de arm binnen! Mariska had een mini-rubikub aan d’r kleding hangen en John had z’n jaren ’80 elektronische horloge om met ingebouwde rekenmachine. Hij had zelfs die dag een compleet nieuw jaren ’80 pak aangeschaft.
Door een speciale inrichting van de tť grote ruimte was er een intieme sfeer gecreŽerd waarbij de gasten plaats konden nemen aan de tafeltjes, alwaar ze bediend werden door Maaike voor notering en levering van drankjes. Hennie stond in een keurige outfit achter de bar en verzorgde later op de avond de warme snacks. Rob verzorgde de muziek en het licht en Annemieke bereidde de Franse hapjes. De zaal liep gezellig vol, men dronk een kopje koffie of een Frans biertje, de Jeu-de-Boules baan werd goed gebruikt en er werd lekker gedanst op de muziek uit ieders jeugd.

Rob en Annemieke speelden gedurende de avond vier ronden met kennis- en luistervragen over muziek en artiesten uit de ‘80er jaren, de aanwezigen konden dit onderdeel goed waarderen. Na de laatste ronde werden er prijzen uitgereikt voor de best geklede man ťn vrouw (John en Conny), en de besten van de muziekquiz, dit was de groep van Marcel, Ron, Conny en Dorinda.
Om ťťn uur ’s nachts was het feest helaas weer ten einde en kon de zaal weer omgebouwd worden zoals we ‘m eerder aantroffen.
Om vier uur waren we thuis en konden terugkijken op een geslaagde avond.

Rob


Naar verhalen overzicht