Fietsen in het Brabantse land vanuit Den Hout 20 juli 2008

De dag begon vandaag goed. Het was heerlijk zonnig weer, dus ik had wel zin in een fietstochtje. Lekker door het Brabantse land fietsen vanuit Den Hout.
In Den Hout hadden ze ook iets bedacht met fietsen. Precies deze dag was er rond de kerk een wielerwedstrijd (het zogenaamde ‘rondje rond de kerk’?) georganiseerd. Hierdoor konden we niet meer de opgegeven routebeschrijving volgen. Oh jee…
Na een aantal omzwervingen rondom Den Hout vonden we toch de weg naar het Pannekoeckershuys waar we zouden verzamelen. Iedereen was inmiddels al gearriveerd, dus snel naar de wc en op de fiets. Het was nog steeds mooi weer……
Omdat de route ook een stukje door Den Hout liep, kwamen we weer bij de afzetting van de wielerwedstrijd. Meefietsen was iets te gek, want die wielrenners reden wel erg hard. We kwamen voor een ontspannen ritje! Nadat de wielrenners even voorbij waren geracet, mochten we snel door de afzetting. Via het middenpad kwamen we veilig aan bij het punt waar we rustig onze tocht konden vervolgen. En deze tocht was prachtig. Heerlijk door de Brabantse polders.

Aangezien we al wat kilometers erop hadden zitten, besloten we om voor de lunch- en plaspauze te stoppen bij een haven. Hier konden we onder het genot van een hapje en een drankje op het terras van de lokale viskar even heerlijk genieten van de volle zon.

Tijdens het vervolg van de tocht ging dit genieten van het zonnige weer natuurlijk weer gewoon door. Totdat we in een dorpje (waarvan ik de naam helaas ben vergeten) aankwamen. Op dit punt werden de weergoden ons wat minder gunstig gezind. Het begon met een paar druppels, maar eindigde in een plensbui. Natuurlijk greep iedereen gelijk naar zijn, toch meegebrachte, regenpak. Na veel moeite had iedereen het regenpak aan….en toen hield het op met regenen.
Gelukkig had iedereen besloten om het regenpak toch maar aan te houden, want tegen het einde van de tocht kregen we toch weer te maken met een flinke hoosbui. We kwamen dus uiteindelijk zeiknat aan bij het eindpunt, het Pannekoeckershuys.

 

Een aantal bleven niet eten en gingen na een drankje weer lekker naar huis. De rest bleef nog om een pannenkoekje te happen. Een lekker aangebrande en gekleurde afsluiting van een leuke en sportieve dag. Marjolein, bedankt voor de organisatie. Alleen de volgende keer dat we in dit Pannekoeckershuys gaan eten, neem ik geen spekpannenkoek meer..

Jorkos


Naar verhalen overzicht